Forfatter |Publiceret den 05 juli, 2022|4.1 min læsning|

Vidste du, at solen i gennemsnit skinner 10-14 timer om dagen på de græske øer? Hvis det ikke er en god grund til at tage på en solferie til en af de græske øer, så ved jeg ikke, hvad er! Grækenland er en af danskernes foretrukne feriedestinationer, og med god grund. En ferie i Grækenland byder på nogle af de smukkeste strande i Europa, masser af soltimer, lækker lokal græsk mad og et væld af historiske seværdigheder. Læs med her og bliv klogere på nogle af de bedste græske øer du bør besøge

Nyd 300 solkinsdage på alsidige Kreta

Kreta er Grækenlands største ø, og nok også den mest populære græske ø. Kreta byder på ca. 300 solskinsdage, så du er sikret en solrig ferie, når du besøger denne ø. Dette er dog langt fra alt Kreta har at byde! Kreta har nemlig noget for enhver smag. Kom helt ned i tempo på en af de smukkeste strande i Europa, Elafonissi, der er kendt for det klare hav med lyserødt skær i strandkanten.

Få pulsen op, når du vandrer i den 16 km lange Samaria kløft. Eller bliv klogere på den græske historie, når du besøger det største arkæologiske udgravningssted fra bronzealderen, Knossos, i byen Heraklion. Som du kan se er mulighederne mange. Vil du gerne bo i luksus? Så er det 5-stjernede Avra Imperial Hotel klart et ophold værd! Vågn veludhvilet op i den luksusriøse seng med sengelinned af egyptisk bomuld inden, du smutter ned til poolen og nyder de smukke omgivelser.

Foto: Knossos i Heraklion

Oplev Zakynthos’ vidunderlige natur

Zakynthos er en ø, der bliver mere og mere populær blandt de danske rejsende, og det er der mange gode grunde til. Er du til smuk natur, som du ser på film, så er Zakynthos øen for dig. Allerede ved første øjekast vil du blive mødt af klart turkisblåt vand, hvide sandstrande og livlig grøn natur.

Gå på opdagelse Zakynthos natur og vær heldig at møde en af øens største turistattraktioner, nemlig caretta caretta havskildpadden! Det er en udrydningstruet havskildpadde, som kan blive mere end 200 år gammel –  helt klart et syn værd.

Du kan også tage en bådtur ud i det blå hav og besøge den smukke strand Navagio, der ligger mellem stejle klippevægge. Her finder du endnu en af øens attraktioner, nemlig skibsvraget Smugglers Wreck.

Foto: Smugglers Wreck Zakynthos

Aktiv ferie på Karpathos

Øen Karpathos er ikke besøgt af lige så mange turister som Rhodos og Kreta. Derfor kan du nyde denne ø væk fra de andre solglade turister! Øen byder på fantastiske sandstrande, der er langt mindre besøgte end de andre øers, hvor et smukt bjerglandskab og grøn natur danner rammerne. Dog er Karpathos langt mere end bare et solparadis med mulighed for at dase på stranden. Du kan nemlig opleve nogle af de smukkeste vandreturer Grækenland har at byde på!

Øen byder på et varierende landskab, hvor det hele er forbundet med stier og muligheden for at lave din egen rute er stor. Dette danner altså den perfekte grund til at tage på en masse vandreture i Karpathos’ landskab. Det vil du helt sikkert ikke fortryde! Vil du gerne bo tæt på naturen? Så bør du besøge Lejlighederne Potali Bay! Det er helt ideelt for naturelskere.

Foto: Udsigt over Karpathos’ landskab

Tag på vingård på Samos

Smukke Samos byder, som de andre populære græske øer, på en masse solskinstimer og gode stunder ved stranden, når du besøger en af Samos’ 300 smukke strande. Men Samos er også kendt for deres søde dessertvin og muligheden for at gå på opdagelse på en vingård. Så hvis du elsker vin, er Samos klart et besøg værd. Her kan du dase på stranden om formiddagen, tage et smut på en vingård og smage på den græske vin om eftermiddagen. Bagefter kan du nyde din aftensmad på en lokal græsk restaurant i en af de hyggelige byer, for eksempel fiskerbyen Kokkari. Lyder det ikke skønt?

samos beach Foto: Smuk stenstrand på Samos

Billige rejser til de græske øer

Hos Sunweb kan du komme billigt afsted, når du ønsker at rejse til de græske øer! Uanset hvad dine ønsker til din næste ferie i Grækenland måtte være, har vi ferien til dig. Ferie i Grækenland med All Inclusive? Intet problem! Vi har et stort udvalg af All Inclusive ophold på de græske øer.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
05 juli, 2022

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar