Forfatter |Publiceret den 11 december, 2023|5.6 min læsning|

Skal du på skiferie for første gang i år, og synes du, at det kan være lidt nervepirrende? Bare rolig, for i et skiområde for begyndere kan du stå på ski eller snowboard ned ad bjerget med selvtillid. Vi har samlet de 6 bedste skiområder for begyndere. Er du klar til din første skioplevelse?

1. Saalbach-Hinterglemm

Hvis du skal på din første skitur som nybegynder, så er det populære Skicircus Saalbach-Hinterglemm skiområde en god start. Når du ser den endeløse hvide sne og de 270 kilometer pister, bliver du solgt med det samme. De fleste af disse pister er blå og perfekt til nybegyndere på både ski og snowboard. Saalbach-Hinterglemm har længe været et populært skiområde, og det afspejler sig i, hvor velorganiseret alting er: fine faciliteter, lifte, børnevenlige skiskoler og skønne indkvarteringer, hvor man kan restituere efter sine første ture i sneen. Hvilken piste må man ikke gå glip af? Prøv især den blå piste 52: Her er der mulighed for at tage en pause (eller gå direkte til afterski) i den hyggeligste bjerghytte, der ligger halvvejs nede af pisten. De charmerende landsbyer Saalbach (med bilfrit centrum!) og Hinterglemm har begge en hjemlig stemning og et stort udvalg af lækre restauranter.

2. Les Portes Du Soleil

Vil du opleve en idyllisk skiferie i bjergene? Så kan det franske skiområde Les Portes Du Soleil varmt anbefales. Hver af de 12 landsbyer i dette skiområde for begyndere har gode skiskoler samt et godt træningsområde. I dette skiområde, med intet mindre end 600 kilometer pister, vil du hurtigt kunne tage på nogle gode dagsture, selv med eller uden skiundervisning. I Les Portes Du Soleil finder du mange lette, brede blå og røde pister. Desuden er flere af områdets pister smukt indkredset af træer, hvilket giver roligere skiløb, da der er mindre sidevind. I området finder du de hyggeligste landsbyer, hvor du kan tage et hvil med et glas gløgg, dampende varm chokolade eller en lækker ostefondue. Da området ligger så tæt på den schweiziske grænse, kan du faktisk også nemt gøre en dagstur ud af at stå på ski der.

det idylliske Les Portes du Soleil i Frankrig

Foto: Det idylliske Les Portes du Soleil i Frankrig

3. Le Grand Domaine

Det franske skiområde Le Grand Domaine har udfordringer til alle niveauer og især fine, brede blå pister til begyndere. Alt er velholdt, og du kan komme rundt overalt med de moderne lifter, der forbinder områderne. Som nybegynder på ski vil du opdage de smukkeste pister i dette skiområde for begyndere. Den fine, jævne grønne piste Le Soleil er perfekt til din allerførste nedkørsel. Denne piste ligger lige uden for landsbyen Saint François Longchamp og vil helt sikkert give dig lyst til mere. En anden blå piste for begyndere, du ikke må gå glip af, er Le Frêne. Den er så populær, at nogle skiløbere ofte står på ski her flere gange om dagen! Omgivelserne er også smukke, og i dalen kommer du forbi smukke landejendomme, hvor du kan købe den lækreste ost og honning. Er du til afterski? På Yeti-baren i Saint François Longchamp ved de, hvordan man holder en fest.

Saint François Longchamp i skiområdet Le Grand Domaine

Foto: Saint François Longchamp i skiområdet Le Grand Domaine

4. La Plagne

Et af de bedste skiresorts for begyndere, La Plagne, strækker sig fra dal til sneklædte bjergtoppe i de franske alper. Med 11 landsbyer er det ideelt til begyndere: fra rolige familiedestinationer, historiske landsbyer til livlige afterski-hotspots. Og med seks skistationer og mange moderne skilifte vil du opdage så meget mere. Det kan være skræmmende at stå på ski for første gang (igen), men med La Plagnes fine skiskoler får du hurtigt styr på det. Du lærer at stå på ski i beskyttede områder med lette pister. Det er også rart, at de blå pister gør det nemt at stå på ski i alle dele af området. Ømme muskler efter din første dag i sneen? I La Plagne kan du nyde spaoplevelser i rummelige saunaer og hammam. Vil du stoppe for i dag? Så kan du få et sus i maven når du cruiser ned af bobslædebanen, som er unik i Frankrig.

La Plagne er det ideelle skisportssted for begyndere

Foto: La Plagne er det ideelle skisportssted for begyndere

5. Serfaus-Fiss-Ladis

Skiområdet Serfaus-Fiss-Ladis er ideelt for begyndere. Med intet mindre end 220 kilometer pister mellem de 3.000 meter høje bjerge er du garanteret den smukkeste panorama. Især mellem Fiss og Ladis finder du brede øvelsespister, og også i Serfaus er der blå pister, der ikke er for stejle. En favoritpist for begyndere er piste 148, Arrez-Non-Stop. På denne piste har du al den plads, du har brug for til at øve dine sving og tage dig god tid til at komme ned. Du finder pisten i nærheden af skiliften Pezid, som går 2.770 meter op. Skiområdet Serfaus-Fiss-Ladis kan også varmt anbefales til nybegyndere på grund af de gode faciliteter som moderne lifte, fine restauranter, solrige terrasser og autentiske bjerghytter, der serverer de lækreste tyrolske specialiteter. Gad vide, hvor man får den bedste afterski? Hvis du har kræfter tilbage efter en dag i sneen, er Serfaus stedet, hvor du kan feste til langt ud på natten.

Serfaus-Fiss-Ladis i Østrig

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis i Østrig,

6. Les Orres

Er du ikke sikker på, om vintersport er noget for dig? Så har du måske ikke lyst til at bruge en masse penge på din ferie i sneen. Så vælg et billigt skisportssted som Les Orres i Frankrig. Dette område ligger i den sydlige del af de franske alper. Fordi det ligger så sydligt, skinner solen næsten hele året rundt. Så du kan glide ned ad bjerget med solen i ansigtet, er det ikke skønt? Les Orres er også et fantastisk område for børn, skiløbere og snowboardere. Har du lyst til at kælke? Så kælk, tag en tur på hundeslæde eller sus hen over sneen på en snescooter.

Mon du kan finde dit foretrukne skisportssted nu som nybegynder? Tro os: Din første skiferie vil helt sikkert føre til den næste! Med Sunweb kan du booke din skiferie inklusiv liftkort til de bedste skisportssteder for begyndere og meget mere.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
11 december, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar