Forfatter |Publiceret den 27 juni, 2021|3.1 min læsning|

Østkreta er ideel til smukke køreture, både langs kysten og længere inde på øen. Den østlige del af øen byder på talrige skønne oplevelser, uanset om du vil gå på opdagelse i den skønne natur, opleve den spændende kultur og historie eller blot nyde den fantastiske atmosfære i de stemningsfulde byer.

Lej en bil og oplev skønne Østkreta

Vil du udforske nogle af alle de oplevelser, der gemmer sig på Kreta, så få din guide til at hjælpe dig med at leje en bil, som passer til dine behov, og følg mine guides til skønne ture rundt på øen.

4000 års historie på Knossos

Turen rundt på Kretas nordøstkyst starter ved en af øens absolut mest populære seværdigheder; Det minoiske palads, Knossos. Den arkæologiske seværdighed kan dateres næsten 4000 år tilbage i tiden og vidner om en af de mest udviklede civilisationer dengang. Vil du gå på opdagelse i Kretas unikke historie, så er du kommet til det helt rette sted.

Heraklion – Kretas hovedstad

Knossos ligger lige udenfor Kretas hovedstad, Heraklion, som er næste stop på ruten. Derfor tager det blot et kvarter at køre den korte tur ad Leof. Knosou til centrum af byen. I Heraklion skal du gå en tur i den gamle bydel og nyde den hyggelige atmosfære. I den gamle bydel finder du bl.a. en masse små, sjove butikker, hvor du kan købe lækre, lokale produkter, som fx honning, raki, krydderier og vin. Efter en slentretur rundt i de brostensbelagte gader, kan du gå en tur ned til havnen, hvor du kan gå langs havnefronten og besøge det venetianske fort, Koules, som blev opført af venetianerne i det 13. århundrede.

Gå en tur i skønne Agios Nikolaos

Dagens næste stop er den charmerende kystby, Agios Nikolaos, som ligger en lille times kørsel fra Heraklion og nemt nås ved at køre ad VOAK og E75. Byens hjerte er den dybe saltvandssø, som ligger midt i centrum og før i tiden var kendt som den bundløse sø. Rundt om søen finder du en masse hyggelige spisesteder, hvor du kan nyde en god frokost med udsigt til søen. I de nærliggende gader findes der et godt udvalg af butikker, hvor du kan købe alt fra de gængse souvenirs til malerier lavet af lokale kunstnere.

Besøg Spinalonga eller nyd eftermiddagen ved stranden i Elounda

Efter en gåtur rundt i byen, kan du slutte dagens roadtrip af på én af to måder; du kan enten køre den korte tur til Elounda og nyde resten af dagen på en af områdets små strande, eller du kan tage båden til den lille ø, Spinalonga, og gå på opdagelse i den mere uhyggelige del af Kretas historie. Vælger du at runde turen af ved stranden, skal du ud til Palea EO Irakliou Agiou Nikolaou/PEO90, hvor du følger skiltningen nord på. I Elounda findes flere små, hyggelige badestrande, hvor du kan nyde en afslappende eftermiddag i solen. Foretrækker du at afslutte dagens roadtrip med et historisk indslag, så skal du tage båden fra havnen i Agios Nikolaos til Spinalonga. Øen går også under navnet De Spedalskes Ø, fordi øen i sin tid blev opholdssted for spedalske for at holde dem væk fra Kretas øvrige befolkning. Læs også mine guides til roadtrips på Vestkreta og det centrale Kreta.

27 juni, 2021

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar