Forfatter |Publiceret den 10 august, 2017|3 min læsning|

Overvejer du at rejse til en af de vidunderlige græske øer, næste gang kalenderen står på sommerferie? Vi har samlet 5 gode grunde til, at du skal opleve Grækenland!

  1. Vidunderlig natur

    Grækenland byder på fantastiske naturoplevelser. Barske kystlandskaber og olivenlunde så langt øjet rækker er ikke et sjældent syn på de græske øer. En køretur gennem Kretas smukke bjerglandskaber kan tage pusten fra de fleste. Foretrækker du at nyde natur til fods, så kan det anbefales at gå turen gennem Samariakløften. Den 18 kilometer lange kløft munder ud i en hyggelig kystby, som ellers kun kan nås med båd. Turen gennem kløften byder på spektakulære syn af stejle klippevægge, hvor på brægende geder lystigt hopper fra afsats til afsats og på dumdristig vis udfordrer skæbnen.

  2. Det græske køkken

    Har du én gang smagt en græsk salat lavet på friske solmodne tomater, så er den danske supermarkedsudgave ikke så spændende mere. Det græske køkken er baseret på friske råvarer, som kan løfte selv de mest simple retter op på et højt niveau. Det græske køkken er desuden kendt for lækre gryderetter, som Stifado, cremet fetaost og smagfuld timianhonning. Til de fleste retter kan du med fordel nyde et glas iskold retsina – som er en græsk vin, der nydes bedst til en smuk solnedgang over Middelhavet.

  3. Spændende kultur og betagende historie

    Den græske kultur regnes som en af de vigtigste foregangskulturer for den vestlige civilisation, som vi kender den i dag. Grækerne har således sat deres præg på vigtige kulturelementer som sprog, politik, uddannelse, filosofi, videnskab, kunst og arkitektur. Mange steder i Grækenland kan du opleve levn fra landets fascinerende fortid. Ikke mindst Knossos på Kreta er et besøg værd for alle historieinteresserede. Det minoiske palads et af de få tilbageværende beviser for en civilisation, som ellers kun er at finde i historiebøgerne. Går ferien til Rhodos, så er Akropolis bestemt et besøg værd.

  4. Vidunderlige strande

    De græske strande er noget ganske særligt, og rejser du til Grækenland, vil du hurtigt se, at her er strande for en hver smag. Foretrækker du lyse sandstrande med krystalklart vand, kan det være lidt af en udfordring at vælge – for udvalget er gigantisk. Prøv fx den vidunderlige, til tider lyserøde, sandstrand Elafonissi på Kreta, eller tilbring dagen i den lille badebugt ved Lindos på Rhodos. Du kan også opleve det fascinerende liv under havets overflade ud for Zakynthos’ kridhvide strande. Er du til strand, strand og mere strand så kan vi anbefale Kos, hvor mere end halvdelen af øens’ kyststrækning er strand.

  5. Hyggelige byer

    En tur gennem Rhodos by er som en rejse tilbage i tiden. Den gamle bydel er omkranset af tykke ringmure og bag murene gemmer sig en labyrint af smalle stræder. Midt i den gamle bydel ligger hyggelige restauranter samlet omkring de små torve og her kan du nyde byens atmosfære og et lækkert græsk måltid mad. Også Chania på Kreta er kendt for sin hyggelige stemning og ikke mindst sin maleriske venetianske havn. Trækker du mere øst på, finder du en af Kretas andre berømte byer, Agios Nikolaos. I centrum af byen ligger en dyb sø omkranset af restauranter og høje bjergvægge. Tæt ved søen løber byens hyggelige handelsgader og en gang om ugen kan du gå på opdagelse på det lokale marked.

10 august, 2017

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar