Forfatter |Publiceret den 03 juli, 2023|4.4 min læsning|

Med smuk natur, hyggelige landsbyer og de smukkeste skiområder er Østrig et populært skisportssted! Med hvad er det bedste skiområde i Østrig? Det kan være svært at vælge mellem så mange fantastiske skisportsområder i ét land. Er du nysgerrig efter vores favoritter? Her er en fin top 5 over de bedste skisportssteder i Østrig. Skal du med?

1. Zillertal Arena

Det berømte skiområde Zillertal anses af mange for at være det bedste skisportssted i Østrig. Erfarne skiløbere tager udfordringen op på de sorte og røde pister ved landsbyen Köningsleiten. Og hvis du virkelig tør, kan du tage den off-piste.

Ved Zell am Ziller finder du primært røde pister, hvorfra du nemt kan nå andre skiområder i Zillertal, såsom Mayrhofen. På ingen tid lander du herefter på den udfordrende del af Zillertal: Penkenioch. I centrum finder du et udvalg af hoteller, lejligheder og barer, hvor du kan nyde afterski.

Den alsidige skidestination Gerlos er måske det mest berømte område for skisportsentusiaster. Fra landsbyen kan du anvende en moderne lift til det omfattende skiområde. Herfra finder du fire nedkørsler, som bringer dig tilbage til Gerlos, hvor de fleste skiløbere afslutter dagen med en god fest. Gerlos er nemlig kendt for sin livlige afterski!

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm

Det officielle navn er Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, en kombination af de fire steder, som området består af. Et alt for langt navn til et af de smukkeste skiområder i Østrig – men en indikator for, hvor stort dette område egentlig er.

Mere end 270 km pister bringer dig fra landsby til landsby. Tilbring natten eller gør et kort ophold i idylliske Saalbach. Denne charmerende landsby ligger midt i Glemmtal og har et bilfrit centrum. Få en bid mad i en af de hyggelige restauranter, gå amok i afterski-teltet eller deltag i bueskydning, kælkning eller en anden aktivitet.

Også Hinterglemm er et godt udgangspunkt for din skiferie i Østrig. Fra fine indkvarteringer og lækre restauranter til alle former for skisportsaktiviteter. Denne skilandsby byder på lidt af hvert. Glem ikke afterski i Saalbach: Når først du er der, vil du aldrig hjem!

Saalbach i Østrig
Foto: Populære Saalbach i Østrig

3. Kirchberg, Tyrol

188 kilometer pister, god snesikkerhed, et travlt centrum og smukke bjerghygger. Det er Kirchberg. Et af de bedste skisportssteder i Østrig. Placeret i Kutzbühel-alperne finder du blå, røde og sorte pister og et højeste punkt på hele 2.000 meter.

Du må endelig ikke gå glip af at stå på ski ved Kitzbüheler Horn, som er et paradis af naturlig sne! Og efter din aktive dag i sneen? Så nyder du selvfølgelig aftenen i centrum. Afterski i Kirchberg er nemlig legendarisk! Med levende tyrolermusik og snaps i lange baner, er der altid fest i de lokale barer. Hvad kan du ellers lave i Kirchberg? Nøgen kælkning (ja, du læste rigtigt), hiking og svømning. Hvad har man ellers brug for?

Kirchberg
Foto: Kirchberg i Kitzbüheler Alpen

4. Sölden – Hochsölden

Sölden – Hochsölden er et af de bedste skisportssteder i Østrig med en højde på op til 3.250 meter. For ægte skisportsentusiaster er det et sneparadis med 150 kilometer pister og perfekte sneforhold på grund af områdets to gletsjere. På én gletsjer kan du lave en nedstigning på 15 kilometer med en højdeforskel på næsten to kilometer. Fantastisk, hvis du elsker en lang nedstigning!

Du afslutter din aktive skisportsdag i Sölden. Denne landsby ligger i Ötztal, hvor du kan overnatte på en af byens mange hoteller. Nyd fine måltider, hyggelig afterski og slap af i skønne wellnessfaciliteter. Hvad siger du til en dag i Innsbruch, som kun ligger en times kørsel væk. I stedet for travle Sölden kan du også vælge den mere rolige Hochsölden, hvor der også er masser af overnatningssteder. Fordelen her er, at du kan nå pisterne direkte fra din indkvartering!

Sölden
Foto: Du finder smukke gletsjere i Sölden

5. Arlberg Skiregion

Uanset om du er nybegynder eller erfaren skisportsentusiast, er Arlberg Skiregion med sine 300 kilometer med forskellige pister et af de bedste skisportssteder i Østrig.

Pisterne i St. Anton – St. Christoph-Stuben og Lech – Oberlech – Zürs er forbundet med Flexenbahn. Det har gjort området meget varieret og til et af de smukkeste skiområder i Østrig. Området egner sig derfor også til skiløb på forskellige niveauer.

Landsbyen St. Anton er lige så alsidig. I denne attraktive by kan du slappe af med wellness, nyde lækker mad i byens restauranter, shoppe i de hyggelige butikker eller slippe tøjlerne i en af de livlige barer. Leder du efter en romantisk aktivitet? Tag en tur gennem landsbyen i en hestevogn.

Arlberg skiregion
Foto: Arlberg Skiregion i Østrig

Du kan hurtigt lave denne liste til en top 10 eller sågar top 20 over skisportssteder i Østrig. Se alle Sunwebs skiferiedestinationer, og bestem selv, hvad der er vigtigst for din skiferie. Hvor vil du så på ski i Østrig?

Lad mig tage dig med på eventyr. Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse (+20 flyrejser om året) og nyder at fortælle om mine oplevelser. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene samt med venner og kollegaer, og nyder friheden i at tage tingene i mit helt eget tempo. Hvor drømmer du om, at din næste rejse skal gå hen?
03 juli, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar