Forfatter |Publiceret den 29 december, 2021|3.9 min læsning|

”Er Rhodos romantisk?” vrængede min veninde på næsen, da vi forleden dag snakkede om vores mest romantiske ferier gennem tiden, og jeg fortalte, at for mig er Rhodos i Grækenland indbegrebet af romantik. Det er klart, at hvorvidt en rejse er romantisk, kan koges ned til, hvem du har under armen, når du stiger ud ad flyet. Men vil du have de helt rigtige rammer om en romantisk ferie – så skal du vælge Rhodos. Øen bugner af romantiske udflugtsmål, og her er samtidig mulighed for at finde et dejligt hotel, som kan gøre det ud for en romantisk base, når det er tid til at slappe af. Jeg har samlet mine favoritter, så du nemt kan planlægge en dejligt ferie med romantikken i fokus.

Romantiske udflugtsmål

Lindos

Den hvide by, Lindos, er mit absolutte favoritsted på Rhodos og helt perfekt til en hyggelig dag med romantikken i fokus. Byen er bilfri, hvilket giver en helt særlig atmosfære til de smalle gader, som snor sig mellem de hvidkalkede huse. I byens gader ligger små hyggelige butikker, hvor du bl.a. kan købe lokalt kunsthåndværk i form af fx håndbroderede duge og malerier. Skønnest af alt er dog de små, charmerende tagrestauranter, hvor du kan nyde et klassisk udvalg af traditionelle græske specialiteter med den fantastiske udsigt over byen og havet. Søger du mod den nederste del af byen, kommer du til en lille sandstrand, og søger du i stedet op ad, kommer du til Lindos’ Akropolis, som bestemt også er et besøg værd, hvis du har de gode vandresko på.

Havnen i Rhodos by

Havnen i Rhodos by indbyder til en afslappende slentretur hånd i hånd langs havnefronten. Når du går en tur langs havnen i Rhodos by kan drømmene få frit spil; her ligger nemlig de vildeste og mest luksuriøse yachts – af den slags, som de fleste af os kun tør drømme om. Men selv om kan kun kan kigge på de imponerende både, så er det en oplevelse i sig selv. Langs havnen findes der små boder, hvor du bl.a. kan købe friskpresset appelsinjuice og kogte majskolber.

Middelalderbyen

Når du står ved havnefronten i Rhodos by, skal du blot krydse gaden for at komme til indgang af den charmerende middelalderby i hjertet af Rhodos by. Byen gemmer sig bag fæstningsmure, som imponerer både ved deres højde og deres tykkelse. Bag murene gemmer sig en labyrint af smalle kampestensbelagte gader, hvor du og din bedre halvdel kan lade jer føre tilbage til dengang, byen var et ægte fæstningsværk. I centrum af den stemningsfulde middelalderby, findes der små forretninger, hvor du kan købe det meste, og her er desuden en lang række restauranter. Når du besøger byen,  bør du bevæge dig ned ad nogle af de gader, hvor der ikke er så mange turister – det er her, du virkeligt får fornemmelsen af at befinde dig i en svunden tid.

Kallithea Springs

Kalithea Springs ligger på Rhodos’ østkyst og er, efter min mening, et af de smukkeste steder på Rhodos. Kilderne blev åbnet i 1929 og blev i sin tid besøgt af folk fra hele verden, som kom her til for at oplevet vandets helende egenskaber. Siden blev det lukket ned for først at genåbne i 2007. I forbindelse med kilderne finder du flere utrolig smukt dekorerede bygninger, som den dag i dag bl.a. bruges til afholdelse af koncerter og filmoptagelser og til især bryllupper. Det koster 3 euro at komme ind, og det er penge, som er godt givet ud. I forbindelse med Kallithea Springs ligger også en lille strand ud til en badebugt – Det perfekte sted at nyde solen og en lækker kold cocktail i de behagelige loungemøbler.

Romantiske hoteller på Rhodos

Hotel Aloe i Faliraki

Lyst og moderne voksenhotel i Faliraki. Hotellet er enkelt og stilfuldt indrettet – og så findes her værelser med privat pool. Så bliver det ikke bedre!!

Studios Anika i Faliraki

Lille, familiedrevet hotel med en skøn atmosfære. Her bliver du mødt af hjertevarme værter, pæne og moderne værelser og en god beliggenhed tæt ved Falirakis byliv.

29 december, 2021

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar