Forfatter |Publiceret den 27 august, 2021|3.3 min læsning|

Har du først én gang nydt ferien på Kreta, så er der meget gode chancer for, at du kommer igen. Jeg har selv besøgt den charmerende græske ø 6 gange, og hver eneste gang oplever jeg noget nyt. For Kreta har det hele; fantastiske strande, mange spændende seværdigheder, skøn natur og ikke mindst hyggelige og lækre hoteller samt en venlig og gæstfri lokalbefolkning.

Lej en bil og udforsk det smukke Vestkreta

Selv om det kan være tillokkende at nyde hele ferien på stranden, så har Kreta så meget at byde på, at det næsten er synd ikke at tage på opdagelse rundt på øen. På min seneste ferie på Kreta havde jeg besluttet, at ferien skulle stå i oplevelsernes tegn, og det var en beslutning, jeg ikke kom til at fortryde. Jeg lejede en bil, og det kom der flere helt fantastiske roadtrips ud af. Vil du også nyde nogle af alle de oplevelser, der gemmer sig på Kreta, så få din guide til at hjælpe dig med at leje en bil, som passer til dine behov, og følg min guide til skønne ture rundt på øen.

På opdagelse i Chania

Køreturen tager sit udgangspunkt i smukke Chania på den vestlige side af Kretas nordkyst. Byens vartegn er den stemningsfulde venetianske havn, hvor du kan gå en tur langs havnefronten og nyde den helt unikke atmosfære. Havnen er prydet af små pastelfarvede huse, som sætter scenen helt rigtigt for havnens hyggelige taverner, restauranter og butikker. Billedet fuldendes af  Janitshar-moskeen, hvorfra du kan tage en tur med hestevogn rundt i byen. Hvis du en dag har god tid, er det også værd at opleve bl.a. Chanias lædergade, hvor du kan købe bl.a. tasker, sko og bælter. Byen har desuden flere museer, herunder et arkæologisk museum, et maritimt museum og et kunstgalleri. Fra Chania kører du  mod Vouves ad VOAK/E65/EO90 til Epar.Od. Tavronitis-Paleochoras. Tag afkørslen mod Palaiochora og fortsæt ad PEO90/PEO Kissamou Chanion og Epar.Od. Rapaniana-Vouves til Vouves.

Verdens ældste oliventræ

I Vouves finder du verdens ældste oliventræ, som siges at være op mod 4000 år gammelt og stadig frugtbart. Træet, som er lidt af et særsyn, er ca. 13 meter i diameter og hult inden i. Ved siden af træet ligger et lille museum, som fortæller historien om Kretas olivenproduktion.

Besøg Gonia-klosteret

Turens næste stop er Gonia-klosteret i Kolimbari, som du når ved at køre fra Vouves mod nord ad Epar.Od. Rapaniana-Vouves og dreje til venstre ad PEO90/PEO. Gonia-klosteret blev i første omgang opført af munke i det 9. århundrede, men invasioner fra bl.a. pirater samt tyskere under 2. verdenskrig har taget hårdt på klosteret, som er blevet genopført talrige gange. Klosteret gemmer på en lang, dramatisk historie, som du dels kan opleve i form af udstillede genstande, og dels i klosterets lille biograf, hvor der vises en film om klosterets historie.

Afslut dagen ved Kretas svar på Maldiverne

Man kan naturligvis ikke tage på roadtrip på Vestkreta uden at lægge vejen forbi øens mest berømte strand; Elafonissi Beach. Fra klosteret kører du ad VOAK/E65/EO90 til Epar.Od. Kaloudianon-Chrisoskalitissas, som du følger til stranden. Elafonissi Beach er kendt som Kretas svar på Maldiverne og er især kendt for det lyserøde skær, der er i kanten af den ellers kridhvide sandstrand. Vandet er meget klart, og her er et rigt dyreliv under havets overflade, så det kan varmt anbefales at tage dykkerbriller og snorkel med. Læs også mine guides til roadtrips på Østkreta og det centrale Kreta.

27 august, 2021

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar