Forfatter |Publiceret den 27 august, 2021|3.2 min læsning|

Foruden masser af sol og utallige vidunderlige strande, byder Kreta på et væld af skønne naturoplevelser samt spændende historie og kultur. Selv om det kan være tillokkende at nyde hele ferien på stranden, så har Kreta så meget at byde på, at det næsten er synd ikke at tage på opdagelse rundt på øen.

Lej en bil og udforsk det centrale Kreta

Vil du også udforske nogle af alle de oplevelser, der gemmer sig på Kreta, så få din guide til at hjælpe dig med at leje en bil, som passer til dine behov, og følg mine guides til skønne ture rundt på øen.

Drypsten i Melidoni-grotten

Det er sjældent, at et roadtrip stiller krav til valg af fodtøj, men det gør denne tur. Den tager nemlig udgangspunkt i Melidoni-grotten, som ligger ca. midt mellem Rethymnon og Heraklion. Melidoni-grottens simpeltudseende indgang står i stor kontrast til den store, velbelyste grotte, som gemmer sig ca. 100 trin nede. Den smukke belysning sikrer dig det fulde udbytte af udsigten over grottens imponerende mange dryptstensformationer. Grotten er ca. 60 meter lang og 20 meter bred og dermed en af de største blandt Kretas 4000 forskellige grotter. Melidoni-grottens historie er en barsk omgang; grotten er nævnt som ofringssted i den græske mytologi, og i 1824, under den tyrkiske besættelse, blev et ukendt antal mennesker, der havde søgt ly i grotten, kvalt da besætterne forseglede grotten og stak ild til den.

Oplev charmerende Rethymnon

Fra Melidoni-grotten går turen videre til Rethymnon; og her kan det varmt anbefales at tage kystvejen VOAK og EO og nyde den smukke udsigt over havet. Vel fremme i Rethymnon kan du gå på opdagelse i den dejlige by, som er en af Grækenlands mest velbevarede middelalderbyer. I byen finder du levn fra de forskellige folkeslag, som gennem tiden har hersket over byen. Her minareter fra den tyrkiske besættelse og det store fort fra den tid, hvor venetianerne havde herredømmet over byen. Udover en spændende historie har fortet en fantastisk udsigt over byen. Venetianerne har også sat deres præg på byens havn, som er en charmerende størrelse med farverige huse, små fiskerbåde og hyggelige taverner. Bevæger du dig væk fra havnefronten, kommer du ind i den gamle bydel, hvor du kan gå på opdagelse i en labyrint af smalle, hyggelige gader.

På tur gennem Kourtaliotiko-kløften

Efter at have udforsket en af Kretas største byer er det blevet tid til at udforske øens smukke natur. Fra Rethymnon skal du nu mod Kourtaliotiko-kløften. Det gør du ved at køre via VOAK/A90/E75 til Epar.Od. Rethimou-Agias Galinis og her fra videre ad Epar.Od. Koxaron-Moni Prevelis. Turen tager ca. en halv time, og når du kommer til midten af kløften, har du en fantastisk udsigt over vejen, der snor sig med de høje klippevægge på hver side. Vejen gennem kløften har flere små pladser, hvor du kan gøre stop og tage billeder eller blot nyde synet af de imponerende omgivelser.

Afslut dagen ved en skøn oase

  Kløften fører dig direkte til turens sidste stop, som er en sand oase; Preveli Palm Beach. Stranden ligger omgivet af stejle klippevægge, og det tager ca. 20 minutter at gå det sidste stykke ad en smal sti ned til stranden. Men så er du også garanteret følelsen af at været landet i en ægte oase. Langs stranden står palmer og vejer i vinden og udmundingen af Kourtaliotis River løber gennem stranden og fuldender det smukke billede. Læs også mine guides til roadtrips på Østkreta og Vestkreta.  

27 august, 2021

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar