Forfatter |Publiceret den 16 oktober, 2017|2.3 min læsning|

Lad det være sagt med det samme – Kos er et fantastisk sted at holde ferie. De lune temperaturer, dejlige strande og den smukke natur danner de perfekte rammer om en afslappende ferie. Samtidig har øen en række spændende seværdigheder og et natteliv, som er kendt blandt unge i hele Europa. Kos er dog samtidig en glimrende base for en række spændende udflugter i det Ægæiske hav – både til naboøer og til fastlandet i Tyrkiet.

Bodrum: Én ferie – to lande

Holder du ferie på Kos, har du en oplagt mulighed for at kombinere din ferie i Grækenland med et besøg i Tyrkiet – nærmere bestemt den charmerende havneby Bodrum. Båden afgår fra havnen i Kos by, og sejlturen tager ca. 20 minutter. I Bodrum kan du bl.a. gå på opdagelse i den stemningsfulde havn, besøge Skt. Petersborgen eller smage på det lækre tyrkiske køkken i en af byens mange gode restauranter.

På besøg hos naboen – Nissyros

Nissyros er Kos’ lille, smukke naboø, og ifølge græsk mytologi er øen et produkt af Poseidons vrede, idet han efter sigende skulle have skåret et stykke af Kos for at kaste det efter en af sine fjender. Turen til Nissyros går fra havnen i Kardamena og tager ca. 1 time og 20 minutter. På Nissyros kan du bl.a. opleve øens fascinerede vulkankrater, som opstod i 1400-tallet, og du kan besøge nonneklostret, Panagias Spilianis, hvor fra du kan nyde en imponerende udsigt.

Svampeøen Kalymnos

De flotte natursvampe som sælges på så godt som alle feriedestinationer i Grækenland, har deres oprindelse på øen Kalymnos, og hiver du en dag ud af ferien til at besøge den hyggelige ø, kan du blandt andet opleve den proces og de behandlinger, som ligger bag produktionen af svampene. Det er dog ikke det eneste Kalymnos har at byde på; En slentretur rundt i Kalymnos’ stemningsfulde byer er bestemt også værd at skrive på listen over feriens oplevelser. Sejlturen til Kalymnos tager ca. 1 time og 25 minutter.

Fred og ro på Pserimos

Turen til Pserimos kombineres ofte med udflugten til Kalymnos, da Pserimos ligger mellem Kos og Kalymnos. På Pserimos kan du nyde godt af øens fredelige atmosfære; her er kun en enkelt by, og her kører ingen biler. På Pserimos findes flere hyggelige taverner, og vil du nyde dagen på stranden, byder Pserimos på flere smukke strande, som kan nås til fods fra havnen – perfekt til en afslappende dag i solen.

16 oktober, 2017

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar