Forfatter |Publiceret den 25 december, 2021|3.9 min læsning|

Bodrum-halvøen i Tyrkiet er et rejsemål, som du skal passe på med at besøge. For når du først har nydt ferien her én gang, så er barren sat højt for alle fremtidige ferier. Bodrum-halvøen er en af Tyrkiets absolut smukkeste ferieområder med dejlige strande, charmerende byer, en fantastisk natur og talrige spændende seværdigheder. Hvis du ikke allerede har forelsket dig i Bodrum-halvøen, men overvejer at nyde din næste ferie der, så tag et kig på min lille guide over Bodrum-halvøens badebyer. Gümbet Feriebyen Gümbet ligger blot 3 km fra centrum af Bodrum by, og byen kan samtidig bryste sig af en dejlig strand og et livligt natteliv. Gümbet er derfor et oplagt valg for alle, som vil kombinere afslappende dage ved stranden med nattelivets forlystelser og samtidig have let adgang til de mange seværdigheder og oplevelser, som Bodrum har at byde på. Ved stranden i Gümbet findes der talrige muligheder for at prøve kræfter med sjove vandsportsaktiviteter, og stranden er desuden særdeles børnevenlig, så rejser du med børn, er her stadig god mulighed for at tage en afslappende dag ved stranden. I Gümbet findes der et godt udvalg af gode All Inclusive hoteller, men er du mere til mindre hoteller uden forplejning, er her også et væld af gode restauranter at vælge i mellem i Gümbet.  

Bitez

Bitez ligger godt 6 km fra centrum af Bodrum og er en afslappet by omkranset af velduftende citrusplantager. Langs bugten syd for byen ligger en 2 km lang sandstrand, hvor solsenge og parasoller lokker med afslapning i solen. Her bliver kun langsomt dybt, og stranden er derfor et populært tilholdssted for børnefamilier. Også vandsportsudøvere lever som fisk i vandet ved stranden i Bitez, da her bl.a. er mulighed for at prøve kræfter med scuba diving og surfing. Du kan også leje en kajak og sejle en tur rundt i bugten. Langs stranden tilbyder talrige restauranter og caféer mad og drikke til strandens gæster, selvfølgelig med en skøn udsigt over bugten. Selve Bitez landsby ligger et par kilometer fra bugten, og her kan du gå en tur og opleve den hyggelige og afslappede atmosfære, som Bodrum-halvøen er kendt for.

Torba

”Torba” – selv navnet emmer af eksotisk afslapning. Torba ligger på Bodrum-halvøens nordkyst, små 7 kilometer fra Bodrum, og her kan du i sandhed slappe af i idylliske omgivelser. Byen ligger ned til en lille, hyggelig bugt og er omkranset af frodige bakketoppe, så uanset hvor du vender blikket hen, mødes det af turkisblåt vand i smuk kontrast til de grønne bakker. Stranden i sig selv er ikke specielt stor, men ikke desto mindre et dejligt sted at tilbringe dagen. I byen findes der et lille udvalg af butikker. Byen er desuden hjemsted for flere gode, familiedrevne restauranter, hvor du kan nyde det bedste fra det tyrkiske køkken. Hvis fred og ro og afslapning er øverst på ønskelisten til årets ferie, så er Torba det helt rigtige valg.

Turgutreis

Turgutreis er Bodrum-halvøens næststørste by og er særligt kendt for sine gode shoppingmuligheder og den helt fantastiske solnedgang, som kan nydes fra byen. Turgutreis er en moderne ferieby med en eksklusiv marina og et godt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Det kan derfor varmt anbefales at lægge sin middag på samme tid, som solen går ned i horisonten – en helt unik oplevelse. En anden spændende oplevelse i Turgutreis er det lokale marked, som afholdes i byen hver lørdag. Her kan du købe alt fra gedemælk til farverigt tøj og spændende souvenirs.  

På udflugt til Bodrum

Når du holder ferie på Bodrum-halvøen, kan det naturligvis varmt anbefales at besøge hovedbyen, Bodrum. Du kan nemt tage turen til Bodrum med de små lokale busser, som i daglig tale kaldes dolmus. I Bodrum kan du slentre en tur langs byens eksklusive marina, gøre feriens indkøb i basaren eller spise på en af byens mange gode restauranter. Det er også i Bodrum, du finder områdets største diskoteker og natklubber. Her er det ikke usædvanligt, at store internationale navne lægger vejen forbi – så hvis du holder ferie på Bodrum-halvøen, må du ikke snyde selv for en tur til Bodrum.

Hvor dejligt at møde dig! Jeg hedder Dicte, 28 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine oplevelser. Til dagligt bor jeg i København med min kæreste og hund. Vi går meget op i god service, kvalitet og elsker godt mad og vin. Vi rejser ofte med venner og nyder friheden i at tage tingene i vores eget tempo.
25 december, 2021

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar