Forfatter |Publiceret den 12 oktober, 2023|3.9 min læsning|

Albufeira er den største ferieby ved Algarvekysten. I denne utroligt charmerende by, som ligger på klippesatser ud til smukke sandstrande, er der plads til både familieferie og parferie. I den gamle bydel er der masser af små, snørklede, snævre gader og en hyggelig havn. Husene er rigt udsmykkede med mønstre og farver, og nede ved stranden ligger de små, farvestrålende fiskerjoller.

Nyd strandende på din ferie i Albufeira

Strandene i Albufeira er helt unikke. De er nemlig omgivet af store, frodige klippesatser, som er blevet formet af vandet, og mange steder har ’huller’ i klippen, du kan du kan gå igennem. Det giver en helt speciel atmosfære.

Byens to største strande, Praia dos Pescadores og Praia do Túnel, byder begge på fint, gyldent sand som står i smuk kontrast til det azurblå Atlanterhav. Her har du mulighed for at leje solsenge og parasoller. Er du på udkig efter vandsportsaktiviteter, finder du også et bredt udvalg af aktiviteter ved de to store strandområder. Begge strande er dog meget populære midt på sommeren. Foretrækker du at nyde stranden i fred og ro, kan du med fordel køre ud til en af de mange skønne strande uden for byen.

nyd strandene på din ferie i albufeira

Farverigt natteliv ved Algarvekysten

Når mørket sænker sig over Albufeira, vil du opleve byens farverige skilte, som signalerer, at en festlig aften er i vente. Albufeira er nemlig berømt for sit pulserende natteliv. Særligt den 1,5 kilometer lange bargade ”The Strip” i São João-kvarteret tiltrækker ferieglade turister såvel som lokale. Her lokker barer, diskoteker og natklubber med farverige drinks og stemningsfuld musik.

Oplev nattefiskeri på din ferie i Albufeira

Når du er i Albuferia, skal du ikke snyde dig selv for at se nattefiskeriet. Alle fiskerbådene fisker nemlig om natten med små lys på deres både. De tegner et magisk, blinkende hav med både som skvulper op og ned ude ved kysten. Kigger du op, kan du se de blinkende stjerner. Fiskene, der fanges om natten, bringes om morgenen til regionens restauranter, hvor de friskfangede fisk tilberedes på lækreste vis og serveres for byens mange besøgende.

Vandland og underholdning for hele familien

Leder du efter en børnevenlig familieferie, kan du med fordel vælge en rejse til Albufeira. I Albufeira finder du nemlig et stort udvalg af rummelige lejligheder og lejlighedshoteller med god plads til hele familien.

Omkring Albufeira ligger også adskillige forlystelsesparker og vandland, som sikrer masser af underholdning for både store og små. Du kan købe transport og billet til disse i Albufeira by, og de vilde rutsjebaner og store pools er bestemt et besøg værd. Du kan eksempelvis besøge vandlandet Slide & Splash, som er et af de største i Europa og indeholder omkring forskellige 15 vandrutsjebaner, slides og pools velegnet til børn i alle aldre.

nyd det portugisiske køkken

Nyd det lokale køkken i Portugal

Tager du til Portugal, skal du unde dig selv at smage den lokale mad. Den er virkelig velsmagende! Prøv fx en af de lokale fiskeretter, Bacalhau, en tørret og saltet torsk, som serveres med lækkert tilbehør. Er du ikke til fisk, anbefaler vi den portugisiske specialitet ’Piri-Piri’, som er krydret kylling, typisk på pind. Du må endelig ikke gå glip af den portugisiske klassiker Pastel de Nata, som er en lille, velsmagende tærte med sød creme.

I den gamle bydel i Albufeira er der mange gode restauranter med hyggelig atmosfære. Særligt kan vi anbefale besøge en af restauranterne med udsigt ud over havet på gaden R. Alm. Gago Coutinho.

Shopping og indkøb

I Albufeira finder du masser af tøj- og læderbutikker. Der findes en del små supermarkeder til indkøb, og er du til kulinariske souvenirs, finder du masser af lækre krydderier i de lokale butikker. I de hyggelige handelsgader kan du købe alt fra tøj og tasker til keramik og lokale specialiteter, og langs gaderne står lokale gadekunstner og sælger portrætter og farverige akvarelmalerier.

Besøg Faro på din ferie i Albufeira

Ekstra tip: Faro

Har du lyst til at tage udenfor Albufeira, kan Faro, som er en større by anbefales. Her er gode shoppingmuligheder, med flere hyggelige indkøbsgader. Du kan finde både lokale mærker og internationale kæder. Faro byder også på et smukt naturreservat med laguner, som kan ses via de mange bådture, som går fra havnen.

12 oktober, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar