Forfatter |Publiceret den 23 september, 2021|2.7 min læsning|

Når sneen daler ned fra himlen, er det skønt at holde jul i Danmark. Det er desværre mere reglen end undtagelsen, at det fine, hvide snetæppe er skiftet ud med 5 graders varme og rigeligt med regnvejr, når julen står for døren. Hvis du trænger til at variere den sædvanlige regnvejrsfulde jul med noget helt anderledes og spændende, så kan jeg varmt anbefale at nyde den stemningsfulde højtid på solrige Gran Canaria. Fejringen af julen på Gran Canaria strækker sig helt fra d. 20 december og frem til og med den 5. januar. Så selv hvis du ikke er på øen på selve juleaften, har du mulighed for at tage del i de efterfølgende dages festligheder.

Juletræ eller palmetræ?

På Gran Canaria udelukker juletræer og palmetræer bestemt ikke hinanden, og øens befolkning går bestemt ikke ned på julepynt. Udover smukt pyntede juletræer kan du rigtigt mange steder også nyde det noget anderledes syn af høje palmer svøbt i lyskæder i alverdens farver, og de mange lysdekorationer giver gaderne en helt unik atmosfære i juledagene.

24. december på stranden

For mange er dagtimerne d. 24. december egentlig en forholdsvis stressende affære. Forstil dig at skifte de mange forberedelser ud med 25 graders varme og sandstrand, så langt øjet rækker – Det lyder skønt! Julemaden er der heldigvis andre, der tager hånd om. På Gran Canaria er der nemlig masser af restauranter, der gør en dyd ud af at servere en god julemiddag, om end den nok ikke består af flæskesteg, and, brun sauce og kartofler.

Juleshopping på Gran Canaria

Shoppingmulighederne på Gran Canaria er mange, og særligt i juletiden er der rig mulighed for at gøre masser af gode indkøb til en god pris. Op til jul skrues der op for de lokale markeder, hvor du kan købe alt fra smukke håndlavede smykker til keramik og diverse kunsthåndværk. Også tax-free shopping er værd at udforske i løbet af juleferie. Det betyder nemlig, at du kan købe især parfume og elektronik til særdeles favorable priser – så måske kan der blive råd til ekstra fine julegaver.

Oplev de lokale traditioner på Gran Canaria

Jul på Gran Canaria er ikke kun sol og strand i december, det er også alle tiders mulighed for at stifte bekendtskab med de lokale juletraditioner på den solbeskinnede ø. Stort set alle øens byer, store som små, har en eller flere scener fra beretningen om Jesus’ fødsel. Disse er opstillet på byernes torve, i butiksvinduer og nogle er endda opført i sand. En anden vigtig tradition, især for Gran Canarias børn, er besøget af de hellige trekonger, som finder sted d. 5. januar. Dagen fejres med en stor parade til ære for de hellige trekonger, og det er også på denne dag, at børnene får størstedelen af deres julegaver, så det er i dén grad en dag, der bliver set frem til blandt Gran Canarias børn.

23 september, 2021

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar