Forfatter |Publiceret den 20 januar, 2020|3.2 min læsning|

Alanya i Tyrkiet er et populært rejsemål til årets familieferie, og det er bestemt med rigtig god grund! Her er dejlige strande, gode hoteller, store All Inclusive buffeter og ikke mindst spændende og hyggelige oplevelser for hele familien. I dette indlæg har jeg samlet mit bud på 5 fede udflugter til din familieferie i Alanya, Tyrkiet.

Jeepsafari i Taurusbjergene

Vil du forkæle familien med masser af fart over feltet, sjove oplevelser og muligheden for at tage feriens bedste billeder, så er en jeepsafari en rigtig god måde at tilbringe dagen på. Her kører I i åben jeep rundt i det smukke naturlandskab i Taurusbjergene bag Alanya. Her er utallige udsigtspunkter med gode muligheder for misundelsesværdige selfies. Samtidig kan du være heldig at spotte bl.a. bjerggeder og skildpadder på din tur rundt i bjergene.

Afslapning ved Dim çay

Når temperaturerne ved Tyrkiets sydkyst når op omkring de 40 grader i sommermånederne, så er en familieudflugt til Dim çay intet mindre end fantastisk. Dim çay er en flod, som løber fra Taurusbjergene ud til kysten. Floden løber ca. 8 km øst for Alanya, og kører du op langs floden, mødes du af talrige restauranter. Her kan du slappe af og nyde en god frokost i hyggelige tømmerflåder på floden. Det er dog ikke kun maden og den hyggelige atmosfære, som gør Dim çay til et yndet udflugtsmål. Det er også det kølige vand. Mange steder er det nemlig muligt at springe i floden, og da vandet kommer oppe fra bjergene, er det særdeles køligt. Perfekt til en kold dukkert på en varm sommerdag. Bemærk, at mange af restauranterne kan være godt fyldte om søndagen. Det skyldes, at Dim çay også er et populært udflugtsmål blandt lokale.

Nyd udsigten over Alanya med kabeliften

Oplev Alanya fra oven, og få det fulde overblik over byen med Alanya Teleferik, som er Alanyas kabellift. Kabelliften åbnede i 2017, og dens 17 gondoler kan transportere op til 1130 personer i timen fra byen og op til borgen. Her fra du kan nyde den storslåede udsigt over byen, bjergene, havet og kysten.

Shopping i Alanyas basar

En hel dag dedikeret til shopping i centrum af Alanya er nok ikke sagen for dig, der rejser med helt små børn. Men er børnene en smule ældre, vil de uden tvivl elske at snuse rundt blandt de mange sjove ting, som gemmer sig i de små butikker i Alanyas basar. Her er farverige lamper og keramik, sjove souvenirs, legetøj, vandpiber, smykker og tøj for en hver smag. Derudover er der selvfølgelig rig mulighed for at tage en pause og en is i en af basarens caféer, hvor du kan sidde og nyde atmosfæren.

Bådtur fra havnen i Alanya

En skøn dag på havet, er den perfekte måde at kombinere sjov og afslapning for hele familien. Båden afgår fra havnen i Alanya, og her fra kan du se frem til en skøn dag med udsigten over havet og flere af Alanyas største attraktioner. Båden gør forskellige stop undervejs, og så er det tid til at tage en dukkert! Tager du snorkeludstyret med, kan du også være heldig at spotte fx skildpadder eller flotte fisk. På soldækket har du alletiders mulighed for virkelig at få styr på feriekuløren – men solen er skarp på havet, så husk solcreme.   Søger du mere inspiration til spændende udflugter, når du holder ferie i Tyrkiet, så tag et kig her.      

20 januar, 2020

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar