Forfatter |Publiceret den 21 februar, 2024|4.4 min læsning|

Italien står øverst på listen hos mange mennesker, når det kommer til favoritferiedestinationer i Europa. Og det er helt bestemt ikke uden grund! Her finder du nemlig utallige af dejlige mad- og drikkeoplevelser. Far vildt i de hyggelige italienske gader, livligt kropsprog og opdag kunstens verdenen. Udforsk disse 4 højdepunkter under din ferie til Italien, og et indblik i den italienske kultur og livet i Italien. Besøg byerne Alia, Giardini Naxos eller Taormina. Pizza, pasta og ost – Italien er meget mere end det!

1. Den verdensberømte italienske køkken

En friskbagt stenovnspizza med sprød bund, en cremet spaghetti cacio e pepe eller en forfriskende gelato med mindst tre kugler. Eller selvfølgelig dem alle sammen! Det er måske lidt indlysende, men én ting kan absolut ikke mangle på din italienske ferie: maden. Dette er himlen for madentusiaster, her kan du afprøve et hav af typiske italienske retter. Pas på du ikke får ondt i maven. Især om eftermiddagen og aftenen laver italienerne maden om til et sandt festmåltid. Vidste du, at pasta her i Italien normalt spises som forret? Heldigvis kan du så til hovedret vælge mellem en lang række af andre italienske specialiteter og selvfølgelig skal du slutte aftenen af med en dejlig dessert. La dolce vita! Foretrækker du at lave mad selv? I mange byer rundt om i Italien kan du deltage i sjove madlavningskurser, så du også efter din ferie kan lave lækkert italiensk mad derhjemme. Smart! Læs meget, meget mere om Mad i Italien og bliv klogere på historien bag den italienske madsene.

Nyd en ægte italiensk stenovnsbagt pizza

Nyd en ægte italiensk stenovnsbagt pizza

2. Italiensk kaffe, vin og drinks

Til god mad hører selvfølgelig dejlige drikkevarer. Det er italienerne heldigvis også virkelig dygtige til! Start din dag med en dejlig cappuccino til morgenmaden, som i øvrigt ofte kun består af en croissant. De fleste italienere bestiller ikke cappuccino efter morgentimerne, især ikke efter aftensmaden. Men de er blevet vant til, at turister gør det, så lad ikke det holde dig tilbage. Hvad drikker italienerne så om eftermiddagen? Vælg f.eks. en caffè lungo (en mindre stærk espresso) for en ægte italienske kaffeoplevelse. Et tip: bliv ikke for længe ved kaffen. Ved slutningen af eftermiddagen er det tid til en aperitif. Også her kommer der også typiskw italienske produkter på bordet, som du bare skal smage. Fantastiske vine fra de forskellige italienske vinregioner eller en forfriskende Aperol spritz. Selvfølgelig skal du aflutte dit italienske måltid med et glas limoncello, en stærk citronlikør. Salute!

Italiensk kaffe er klart et af højdepunkterne i Italien

Italiensk kaffe er klart et af højdepunkterne i Italien

3. Slentre gennem hyggelige gader

At vandre gennem snoede gader i de små byer, nyde pragten af de smukke gamle bygninger og sidde under stjernerne på en hyggelig terrasse; det er også typisk for det betagende land Italien. Der er masser af maleriske landsbyer, hvor du kan opleve det autentiske Italien. Montepulciano, San Vincenzo eller Limone sul Garda for eksempel. Tag et kig ind i de mange smukke kirker som du finder i stortset alle de italienske landsbyer. Klæd dig passende, når du går ind i en kirke, hvilket betyder, at dine skuldre og knæ er dækket til. Tag altid en jakke eller tørklæde med for at undgå at blive nægtet adgang indeni disse helt vildt smukke kirker. Vidste du, at der i Italien er mere end 50 seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste? Det sætter landet på førstepladsen. Det siger ikke så lidt, der er altså rigtig, rigtig meget at se og opleve i Italien!

Udforsk de mange små gader rundt om i Italien

Udforsk de mange små gader rundt om i Italien

4. Det italienske kropsprog

Du kender helt sikkert, udtrykket ‘bellissimo!’ (meget smuk/smukkeste) med den tilhørende håndbevægelse. Italienere er kendt for at bruge hundredevis af håndbevægelser udover deres stemme til at kommunikere med. Faktisk er disse bevægelser nogle gange endnu vigtigere end hvad der realt bliver sagt. Vær dog opmærksom, for betydningen af håndbevægelser kan variere fra destination til destination. En smule research på forhånd er derfor en meget god idé. Sæt dig lidt ind i det italienske kropssprog, talemåderne, sproget og kulturen. Bonus: Når du har lært de mest kendte bevægelser, kan du klare dig fint uden at tale sproget. Dette vil gøre din uforglemmelige ferie i Italien endnu bedre og endnu mere autentisk.

Tag en velfortjent pause på en hyggelig italiensk restaurant

Tag en velfortjent pause på en hyggelig italiensk restaurant

Har du også lyst til at opleve disse højdepunkter i det smukke Italien? Find de smukkeste overnatningssteder i Italien via Sunweb. Tag med Sunweb på en rejse til det skønne Sicilien i vidunderlige Italien. Du finder hos os et nøje udvalgt sortiment af indkvarteringer i Sicilien. Søg mere inspiration til hvad du kan lave i Sicilien lige her: Oplev fortryllende Sicilien i Italien. Også ønsker vi dig bare Buone vacanze (god ferie).

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
21 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar