Forfatter |Publiceret den 06 februar, 2020|2.5 min læsning|

Er du også vild med at stå på ski, men synes, at skisæsonen er alt for kort? Så ved vi, hvor du kan stå på ski sidst på sæsonen nær de bedste gletsjere. I takt med at vejret bliver bedre, og temperaturerne stiger, bliver kvaliteten af sneen dårligere. Men hvis du vælger et område med en beliggenhed i minimum 3000 meters eller højere med et gletsjerområde, kan du være sikker på god sne – selv efter påske.

Bedste gletsjere: Tignes – Val d’Isère, Frankrig

Tignes – Val d’Isère i Frankrig er bogstaveligt talt et skiområde på et højt niveau. Landsbyerne Tignes og Val d’Isère ligger i 1800 meters højde, og skiområdet når en højde på 3456 meter. Her findes ikke alene én, men hele to gletsjere. Du får i alt 300 km pister og højdeforskelle på 1600 meter. Du befinder dig i et ægte skiparadis året rundt. Området er ikke alene for øvede ski- og snowboardere, der er også 147 km blå pister for nybegyndere.

Sölden-Hochsölden, Østrig

Sölden og  Hochsölden  danner til sammen et smukt skiområde med 157 km pister og ikke mindre end 2 gletsjere; Rettenbach og Tiefenbach. Takket være disse to gletsjere, kan du stort set stå på ski året rundet i Sölden. Dette er det eneste østrigske skiområde med 3 bjergtoppe, der kan nås med lifte over 3000 meter; Gaislachkogel, Tiefenbachkogel  og Schwarze Schneid.

Frankrigs bedste gletsjere i Les Deux Alpes

Skiområdet Les Deux Alpes er et meget varieret og udfordrende terræn, og takket være gletsjeren, er det også snesikkert. Selv i sommermånederne er der masser af skiløb her. Det er en skiparadis for alle typer af skiløbere.  Det er især freestylere og mere erfarende skiløbere som valfarter til områdets 229 km pister og den gigantiske funpark.

Zell am See – Kaprun, Østrig

Zell am See – Kaprun er et af de smukkeste skiområder i Østrig. Her finder du 140 km pister op til 3029 meters højde. For begyndere er området optimalt; gletsjeren er ikke for stejl, pisterne er brede, og snekvaliteten er god! I år er der desuden blevet tilføjet en lift, ZellamseeXpress,  til området Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, så du nemt kan komme rundt i området.

Dolomiti Superski, Italien

Der findes også gletsjere i Italien, en af dem er Marmolada gletsjeren. Marmolada ligger i Dolomitterne, og med sine 3343 meter er dét det højeste punkt i bjergkæden. På vejen op med liften kan man opleve den smukke udsigt, som gør turen der op til en oplevelse i sig selv. Området er også unikt ved, at det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

06 februar, 2020

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar