Bæredygtighed hos Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line er med sin flåde på 17 krydstogtskibe et af de største krydstogtrederier i verden. Med den position mener de, at det er vigtigt, at bidrage til en mere retfærdig og bæredygtig verden. De tager det ansvar alvorligt og søger at implementere bæredygtighed i alle dele af virksomheden. Vi forklarer, hvad det betyder i praksis, og hvordan de bidrager til dette.

Den mest avancerede teknologi til at reducere emissioner

Energi og emissioner

En af de innovative teknologier, som Norwegian Cruise Line bruger til at reducere skadelige emissioner, er rensning af udstødningsgasser med Exhaust Gas Cleaning System. Skibe, der udstyret med dette system, producerer op til 99 % mindre svovldioxidemissioner. Mere end halvdelen af ​​skibene i Norwegian Cruise Lines flåde har nu dette system. En anden måde, de kan reducere emissionerne på, er at bruge energi fra havnen, når et skib ligger til kaj. Seks af rederiets skibe har denne teknologi. Derudover bruger de data til at planlægge mere energieffektive sejlruter, energiforbruget reduceres gennem Shipboard Energy Efficiency Management Plan og skibene fra Norwegian Cruise Line anvender Wasted Heat Recovery, hvormed de udvinder energi fra affald.

Vandbesparelse, mindre plastik og genbrug, hvor det er muligt

Vand- og affaldshåndtering

Et krydstogtskib kan ikke undvære ferskvand om bord. Vand bruges til at drikke, vaske, sanitære faciliteter og alle spabade og svømmebassiner. Norwegian Cruise Line forsøger at reducere brugen af ​​vand på alle deres skibe og at rense og genbruge vand, hvor det er muligt. Alle rederiets skibe er udstyret med det avancerede vandrensningssystem, Advanced Wastewater Purification, hvor det meste af det anvendte vand kan renses. Forbruget af vand giver forskellige typer spildevand. Norwegian Cruise Line søger at undgå at udlede dette spildevand urenset i havet.

Norwegian Cruise Lines retningslinjer for affald drejer sig også om at reducere skadeligt affald mest muligt og genanvende, hvor det er muligt. Norwegian Cruise Line var det første rederi, der forbød plastikflasker, og de er også meget strenge med at smide affald over bord. Gæster og medarbejdere, der ser dette ske, kan ringe til en speciel hotline

Aktivt samarbejde med samfundet

Socialt ansvar

Norwegian Cruise Line føler sig som en del af de samfund, der hører til i de havne, de anløber, og vil derfor gerne være der for dem, når det er nødvendigt. For eksempel forsøger de at foretage 45 % af deres indkøb fra mindre virksomheder og virksomheder, der repræsenterer minoriteter. Og de bidrager økonomisk, hvis destinationer bliver ramt af naturkatastrofer eller andre katastrofer. For eksempel i Alaska, hvor 60 % af turistindustrien er afhængig af krydstogtsferier. De lokale økonomier i blandt andet Juneau, Ketchikan, Skagway, Hoonah, Seward og Sitka har lidt meget under følgerne af pandemien, som har betydet, at de fleste krydstogtskibe kom til at ligge stille. Norwegian Cruise Line har derfor støttet dem med en gave på ti millioner dollars.

Biodiversitet og livet i havet – Norwegian Cruise line

Miljøansvarlig officer og reduktion af støjforurening under vand

Biodiversitet og livet i havet

Hvert eneste skib i Norwegian Cruise Lines flåde har en miljøansvarlig officer om bord med et specifikt ansvar for at begrænse påvirkningen af ​​miljøet og skrøbelige økosystemer. De er også opmærksomme på de skader, der kan opstå på livet i havet under vandets overflade. Norwegian Cruise Line er et af de få krydstogtsrederier, der er i besiddelse af en SILENT-E klasse notifikation. Det betyder, at skibene overvåger den støj, de laver under vandet, så den ikke overskrider skadelige standarder. Norwegian Cruise Line indgår også partnerskaber for at beskytte miljøet og biodiversiteten på vores planet. Således samarbejder de med The Perry Institute of Marine Science og Nova Southeastern University for at genoprette koralrevene på Bahamas. Og rederiet – som har et særligt bånd til Alaska – støtter rovfuglereservatet Alaska Raptor Center med finansiering.

Norwegian Cruise Line – mangfoldighed

Mangfoldighed er en drivende kraft

Menneskene bag rederiet

Medarbejderne hos Norwegian Cruise Lines repræsentanter er en stor mangfoldighed af baggrunde og nationaliteter. Rederiet har som mål at sørge for, at alle medarbejdere hos Norwegian Cruise Line har de samme muligheder, både i ledelsen og i de mere praktiske stillinger i organisationen. Det afspejler sig blandt andet i en bestyrelse, hvor 29 % er kvinder og 14 % repræsenterer et mindretal. Derudover er ansættelsespolitikken rettet mod aktivt at rekruttere ansøgere der kommer fra mindre privilegerede baggrunde. For at skabe en arbejdsatmosfære, hvor respekt for hinanden og hinandens forskelligheder er normen, gennemgår hver ny medarbejder forskellige kurser med disse emner, og Norwegian Cruise Line har indgået et samarbejde med National Diversity Council og International Women’s Forum Fellows Program.

Få mere at vide

Norwegian Cruise Line udgiver hvert år en bæredygtighedsrapport, der beskriver ovenstående emner og underbygger dem med tal. Du kan downloade rapporten her.

Din søgning gav følgende resultat