På krydstogt for først gang

Overvejer du at tage på krydstogt for første gang? Det er helt forståeligt, for du vil oplever den ultimative feriefølelse på et krydstogt. Men hvordan er et krydstogt, og hvad kan du forvente? Her finder du alt, du bør vide inden dit første krydstogt!

Dit første krydstogt: Hvordan er det?

Et krydstogtskib har alle de samme faciliteter som et luksusferiested, men blot på havet. Om bord finder du ikke kun din indlogering, men også utallige faciliteter såsom restauranter, barer og underholdning. Nogle krydstogtskibe kan endda tilbyde gokartbaner, zip-lines eller et komplet vandland. Dagen lang er der fornøjelser for alle aldre, også når du tilbringer en dag på havet. Under dit krydstogt besøger du forskellige destinationer i det område, som du har valgt. Du sejler for det meste om natten til din næste destination, hvor du har nok tid om dagen til at gå på land og få det maksimale ud af din ferie. 

Royal Caribbean - Flowrider

Hvad kan man lave på et krydstogtskib?

Du behøver ikke at kede dig et sekund ombord på et krydstogtskib. Som nævnt tidligere tilbyder krydstogtskibe nemlig en god mængde luksus, underholdning og afslapning. Stå den i dag på skøn afslapning i wellnessen, et besøg i kasinoet eller slår du dig løs i swimmingpoolen med vandrutsjebaner? Valget er dit! De fleste skibe råder også over et teater, hvor man kan se spændende liveshows. Desuden har et krydstogtskib forskellige barer og (specialitets)restauranter med retter fra hele verden. Så der er mad nok at nyde, selv for de mest kræsne.  

Hvilket krydstogt passer til mig?

Ligesom et hotel er alle krydstogtsskibe forskellige. Hvert krydstogtselskab har sin egen flåde med sin egen karakter. Skibene fra MSC Cruises er for eksempel designet i moderne italiensk stil, mens skibene fra Royal Caribbean har en herlig amerikanske atmosfære og er indrettet over-de-top med en bred vifte af aktiviteter og underholdning - perfekt for et krydstogt med børnene. Hvis du holder af ultimativ luksus og komfort, er Celebrity Cruises  det perfekte selskab for dit krydstogt. Vil du vide hvilket skib, der passer bedst til dig? Se vores oversigt over rederier.

Hvor overnatter jeg på et krydstogtskib?

På dit krydstogt har du dit eget værelse, også kaldet en kahyt. Når du booker et krydstogt, kan du vælge mellem forskellige kahytter. Den mest prisbillige mulighed er en indvendig kahyt. En indvendig kahyt ligger ud til korridoren, og har ikke havudsigt. I forhold til komfort skal du dog ikke ofre noget, for en indvendig kahyt har ofte de samme faciliteter som andre kahytter, såsom eget badeværelse, tilstrækkelig opbevaringsplads og nogle gange et lille opholdsområde. Hvis du vil vågne hver morgen til en smuk udsigt, skal du vælge en udvendig kahyt eller en balkonkahyt. Alle kahytter på et krydstogtskib er komfortable og luksuriøst indrettet, men kronen på værket er suiterne. En suite på et krydstogtskib har et soveværelse, eget badeværelse, et opholdsrum og en rummelig balkon. Ofte har en suite også ekstra luksus såsom en privat whirlpool, egen biograf og tilmed en komplet rutsjebane, som f.eks. Royal Caribbean familiesuiter.

Costa Cruises - Aperol Spritz Bar

Er et krydstogt all inclusive?

Det er kun få gange på et krydstogt, at du behøver at tage pungen frem. Mere eller mindre alle krydstogter er inklusive alle måltider og snacks ombord. For endnu mere bekvemmelighed kan du også bestille en drinkspakke. Vidste du, at du kan spare på omkostningerne ved ar bestille din drinkspakke  på forhånd? Derudover kan du bruge næsten alle faciliteter gratis, herunder liveshows, swimmingpools og sportsfaciliteter. De fleste krydstogter er dog ikke all inclusive, og ikke alt er inkluderet i krydstogtprisen, såsom drikkepenge. Betaling af drikkepenge til personalet er obligatorisk, og de fleste krydstogtselskaber håndterer et fast beløb på ca. 10 - 20 dollar om dagen.

Se oversigten over gebyrer for drikkepenge

Hvordan betaler jeg ombord på et krydstogtskib?

Som du kan læse, er det meste inkluderet i prisen på dit krydstogt. Det kan dog hænde, at du ønsker at købe noget, som ikke er inkluderet i prisen. Det kan f.eks. være en massage i wellnessen, en spændende udflugt på land eller, hvis du ønsker at shoppe ombord i de toldfri butikker. Alle omkostninger, som du pådrager dig, vil blive opkrævet fra dit nøglekort. Du får ét nøglekort pr. kahyt, hvilket er koblet til dit kreditkort, og alle transaktioner, du foretager ombord, registreres via dette nøglekort. Den sidste aften på dit krydstogt modtager du den samlede regning, så du kan kontrollere den. Hvis du ikke er enig med oplysningerne på fakturaen, kan du gøre indsigelse inden frabordestigning.

Hvad skal du tage med på et krydstogt?

Det er altid en udfordring at pakke kufferten til ferien, for hvad skal du præcis tage med? De fleste krydstogtselskaber håndterer en dresscode ombord. Derfor er det praktisk at vide, hvilken type krydstogt, du booker og hvilken dresscode, der håndteres ombord. Luksuriøse krydstogter har ofte en formel dresscode, selvom flere og flere krydstogtselskaber vælger en uformel dresscode eller tilmed ingen dresscode. Det betyder dog ikke, at du bare kan stoppe udtrådte sneakers og bukser med huller i kufferten. Selvom et skibs dresscode er uformel, og du kan bære næsten hvad som helst i løbet af dagen, er der en række regler, du bør huske på. Særligt under aftensmåltidet er pæn påklædning et krav, og badetøj og klipklapper er ikke tilladt i restauranterne. Der afholdes også regelmæssigt galla-aftener på et krydstogtskib. Mænd klæder sig da i jakkesæt eller smoking, og kvinderne i cocktail- eller aftenkjoler.

Freestyle-krydstogter

Beslut dig for, hvordan din perfekte krydstogtsferie skal se ud

Uformelle krydstogter

Afslappet feriefornemmelse, gør det så luksuriøst som du vil

Luksus krydstogter

Chic, stilfuld og glamourøs; dette er krydstogter for luksuspar

Hvad skal der ordnes i forbindelse med et krydstogt?

Fra pas og rejsedokumenter til ekskursioner på land; der er nogle ting, der skal ordnes, inden du tager afsted på dit krydstogt. Se vores Top 10 tips inden dit første krydstogt for de bedste insider tips, så du kan tage afsted godt forberedt. Andre ofte stillede spørgsmål kan du finder i vores FAQ.

Book nemt og hurtigt dit krydstogt hos Sunweb

Din søgning gav følgende resultat