Top 10 tips til dit første krydstogt

Her er ti tips, som enhver begyndende krydstogtrejsende bør kende

Tillykke, du har booket dit første krydstogt! Men hvad nu? Hvad skal du bruge, hvad skal du tage med, hvad skal du være opmærksom på?

Her er vores 10 tips:


1. Book aktiviteter inden, du tager afsted

Hvis du er fast besluttet på en bestemt ekskursion, wellness/spa eller særlig restaurant på land, bør du lave en reservering på forhånd. Reserveringer ombord er hurtigt fuldt booket - især i travle perioder om foråret, i sommerferien og på helligdage. Men det giver også den fordel, at det bliver nemmere at budgettere og planlægge, når du booker tidligt, i modsætning til spontant booking ombord. Ekskursioner kan være dyre, så sørg for at kontrollere prisen, inden du booker. En rundvisning i en by kan nemt koste mere end 200 kr., og en tur, som tager dig ud for at se bjørne kan koste op til 4500 kr.

Se tip 2 t/m 10 nedenfor...

De mest populære rederier

Her er favoritterne

Vores bedste tips inden du tager afsted på dit første krydstogt

Tip 2 t/m 10:

2. Planlæg omhyggeligt, så du ankommer til afgangshavnen en til to dage, før dit krydstogt begynder
Måske lægger dit krydstogtskib fra sent om eftermiddagen. Men et forsinket fly eller tæt trafik er ikke en god måde at starte din ferie på. Hvis du kommer for sent, sejler skibet uden dig.

3. Pak din håndbagage velovervejet
Du går for det meste ombord længe inden, din bagage ankommer til din kahyt. Pak derfor alt, som du skal bruge, i din håndbagage, såsom medicin, vigtige dokumenter, telefonoplader osv. Hvis der er plads, så pak også badetøj og solcreme, så du kan springe direkte i poolen eller nyde solen på dækket ombord uden at skulle vente på resten af din bagage.


4. Sæt din mobiltelefon i flytilstand
Internationale roamingtakster kan koste hundredvis af kroner, også når du ikke ringer, så sæt din mobiltelefon i flytilstand eller tag kontakt til din mobiludbyder vedrørende rejsevenlige telefonabonnementer. Det er hændt, at passagerer er kommet hjem til tårnhøje telefonregninger, fordi de ikke var opmærksomme på, hvordan deres abonnement fungerede ombord på et krydstogtskib.


5. Antag ikke, at dit krydstogt er all-inclusive
Krydstogtpriser omfatter meget, men ikke alt. For det meste er din kahyt, måltider, aktiviteter om bord og underholdning inkluderet. Men regn med yderligere omkostninger for drikkevarepakker, drikkepenge, internet, ekskursioner på land, skatter og havneafgifter. Tilsammen kan det løbe op i mange tusinde kroner mere end basisprisen. For krydstogtpassagerer, der ikke er bekendt med ekstra gebyrer, kan det komme som en overraskelse, når det er tid til at betale regningen.

6. Tag dig tid
Hver dag modtager du skibets nyhedsbrev eller bulletin med planlagte aktiviteter og arrangementer. De mange valgmuligheder kan være overvældende - film, dansetimer, teater, seminarer, entertainere, bands, shows - for ikke at nævne tiden, du bruger på at spise, svømme og solbade. Er du i tvivl om, hvordan du kan nå det hele? Det kan du heller ikke, så markér din topvalg! Du bør ikke afslutte dit krydstogt med fornemmelsen af, at du har brug for ferie.

7. Forstå det automatiske drikkepengesystem
Tidligere gav passagerer drikkepenge i kontanter til personalet. Men i dag anvender de fleste krydstogtselskaber et automatisk drikkepengesystem. Drikkepengene lægges sammen og fordeles blandt husholdnings- og tjenerpersonalet, samt hjælpen bag kulisserne. Bar- og spapersonale tager sjældent del i de automatiske drikkepenge, så drikkepenge tilføjes, når du får serveret. Hvad enten du bestiller en martini eller nyder en massage, bør du regne med automatisk drikkepenge på 15 til 18 procent.

8. Hold øje med uret
Nogle havne ligger i en anden tidszone end skibets ur, så sørg for at tiden stemmer. For det meste skal passagerer være tilbage ombord på skibet 30 minutter inden afgang. Og skibet venter ikke, hvis du kommer for sent!

9. Tag ikke mad med fra skibet
Hvis du har planer om en picnic og medtage maden fra skibet til formålet, så gør det ikke. Det er ikke tilladt at konsumere frisk frugt, grøntsager, kød, ost, nødder og kerner, og tilmed bagværk væk fra skibet. I nogle havne kontrolleres rygsække, tasker og punge af hunde. Du må dog gerne medbringe færdigpakkede og forseglede snacks, såsom myslibarer.

10. Slap af og nyd!
"En dårlig dag på et krydstogtskib er bedre end en god dag på arbejdet!"

Se også:

  • Book et krydstogt med børn
  • Tag på krydstogt jorden rundt

Din søgning gav følgende resultat