Hvordan vælger du den bedste kahyt eller suite på et krydstogtskib

Tips til at vælge dit ophold på et krydstogtskib

Et krydstogt er den ideelle, afslappede måde at opdage verden på, helt efter dine ønsker. Når du booker et krydstogt kan du nemlig vælge mellem utallige muligheder - din foretrukne destination og skibet, men naturligvis også typen af kahyt, som du skal overnatte i. Men hvilken typer kahytter findes der, og hvor på skibet er det bedst at indlogere sig. I denne artikel giver vi dig information om, hvad du bør tænke på for at vælge den rigtige kahyt, så du nyde dit krydstogt optimalt.

Vælg din kahytstype

Hvert krydstogtskib tilbyder forskellige indlogeringstyper, også kaldet ’stateroom’og ’kahyt’. Når du booker et krydstogt, kan du vælge fire forskellige kahytter: indvendig kahyt, udvendig kahyt, balkonkahyt og suite.

  • Indvendig kahyt

Indvendige kahytter er næste altid den billigste stateroom-kategori. Disse kahytter er placeret indvendigt på skibet, og har ingen vinduer. En indvendig kahyt er et godt valg for gæster, som søger et prisbilligt krydstogt eller som foretrække at bruger deres budget på ekskursioner og aktiviteter om bord i stedet for indlogering.

  • Udvendig kahyt

En udvendig kahyt kan sammenlignes med en indvendig kahyt i forhold til komfort, dog har denne type indlogering vindue eller koøje. Vinduet i kahytten har udsigt til havet, men kan ikke åbnes.

  • Balkonkahyt

Balkahytten er det mest populære valg blandt krydstogtgæster. Denne type kahyt er mere rummelig indrettet end en ind- eller udvendig kahyt, og har en balkon. Her kan du nyde den pragtfulde udsigt og friske havbrise. Balkonen er indrettet med en hyggeligt siddekrog til to personer.

  • Suite

Suiter er den højeste stateroom-kategori om bord på et krydstogtskib. En suiter har mere plads end balkonkahytten, ofte med separat opholds- og sovedel. Du har også altid adgang til en rummelig balkon eller terrasse. Suiterne er ofte placeret højere oppe på skibet, og er luksuriøst indrettet. Især suiterne om bord på nyere krydstogtskibe er en fryd for øjet. Du har tilmed egen butler på nogle skibe.

Eksempler på staterooms

Indvendig kahyt

Eksempel: MSC Virtuosa

Udvendig kahyt

Eksempel: HAL Rotterdam

Balkonkahyt

Eksempel: Celebrity Edge

Suite

Eksempel: Symphony of the Seas

Hvem er dine medrejsende?

Typen af kahyt, som du booker, afhænger selvfølgelig også af de medrejsende, som du tager på krydstogt med. Tager I afsted to personer, kan du mere eller mindre vælger blandt alle typer kahytter. Udover standardkategorien tilbyder nogle skibe også specialkahytter, såsom single staterooms. En sådan kahyt er perfekte til den, som rejser solo, fordi der ikke opkræves en-personstillæg. Tager du på krydstogt med familien, er en familiekahyt eller -suite det perfekte valg. De fleste familiesuiter har plads til fire eller fem personer, og er meget rummelig indrettet. Det sørger for nok privacy og komfort til alle. Royal Caribbean tilbyder en Ultimate Family Suite, en ekstravagant kahyt i flere etager og med flere soveværelser, terrasse med spabad og tilmed en indendørs rutsjebane!  Ønsker du privacy i din egen kahyt? Så er en ‘connected stateroom’ ideel. En sådan kahyt har to afdelinger, som er forbundet med hinanden via en indvendig dør. Det er også et godt valg, når du tager på krydstogt med venner.

Norwegian Prima

Vælg placering på krydstogtskibet

Udover kahyttype er det også vigtigt at overveje kahyttens placering på skibet. En kahyt placeret foran på skibet har ofte en pragtfuld udsigt, men her føles bølgernes bevægelser også mere. I bagenden af skibet er du mindre generet af bølgegangen. Staterooms, som er placeret her, har ofte store balkoner og byder på en smuk udsigt over omgivelserne. Her kan du dog være mere generet af omgivende støj fra motorerne. Du bør også overveje på hvilket dæk, din kahyt er placeret. Det er nemlig en fordel med en kahyt eller suite, som er placeret på et højere beliggende dæk. Generelt er disse kahytter mere rummelig indrettet end kahytter på lavere dæk, og har en bedre udsigt.

Tip: Bliver du hurtig søsyg? Så bør du booke en kahyt midt på skibet, både i forhold til skibets højde og bredde. Denne del af krydstogtskibet har nemlig mindst bevægelse, så du mindre hurtig bliver søsyg. Det er også en god ide at booke en balkonhytte eller en suite. Hvis du alligevel bliver søsyg, kan du hurtigt komme ud i den friske luft.

Faciliteter og extra’s

Til sidst er det vigtigt at overveje hvilke faciliteter, du ønsker at have adgang til på dit krydstogt. Nogle krydstogtskibe tilbyder f.eks. adgang til en eksklusiv swimmingpool eller spa for gæster, som har booket en kahyt på et bestemt dæk. På deres nyeste skibe tilbyder Norwegian Cruise Line for eksempel suiter med adgang til The Haven  - et område med mange luksuriøse faciliteter, såsom infinity pool, eksklusive restauranter og personlig butlerservice. Hos MSC Cruises kan du opgradere dit krydstogt til et ophold i en Yacht Club Suite. Andre krydstogtselskaber tilbyder ligeledes staterooms og suiter med ekstra muligheder, som f.eks. privat boblebad. På den måde kan du selv vælge, hvor meget luksus du vil have på dit krydstogt.

Som du har kunnet læse, er der forskellige faktorer, som du bør overveje, når du skal vælge den rigtige kahyt på et krydstogtskib. I forhold til alt fra udsigt og placering til størrelsen og exstra’s er det vigtigt, at du kender dine ønsker og forventninger, inden du vælger en kahyt. Med disse tips in mente er du garanteret et uforglemmeligt krydstogt.