1. FAQ – ofte stillede spørgsmål om skiferier | Sunweb
 2. Lokale forholdsregler
 3. Østrig (Vigtig opdatering 19.11.2021!)

Alle kategorier

Østrig (Vigtig opdatering 19.11.2021!)

Her kan du læse mere om Østrigs lokale restriktioner.
Læs dem grundigt da det kan have betydning for din rejse.

** Opdatering d. 19/11.2021 **

D. 19. november har Østrig udmeldt lockdown i hele landet t.o.m. 12/12-2021 - Vi kontakter alle vores gæster hurtigst muligt med mulighed for at annullere eller ombooke rejsen, skulle rejsen være påvirket af denne lockdown.
Afgange der ligger mellem d. 13-27. december er på nuværende tidspunkt ikke påvirket. Vi overvåger situationen tæt og holder jer opdateret.** Opdateret d. 11.11.2021 **


Grundet stigende smitte i Østrig, har Østrig valgt at lægge en plan for ansvarlig turisme. Den Østrigske regering har fremlagt en plan for nedlukning fordelt over 5 faser, alt efter landets kritiske tilstand. Grundlaget for stramninger eller lempelser af foranstaltningerne er baseret på udnyttelsen af intensivafdelingerne på sygehusene. Pga. den aktuelle udvikling er NIVEAU 2 GÆLDERNE PT. Bemærk at de enkelte forbundslande kan have yderligere regler.

Niveau 2 (pt. gældende)

Ved overskridelse af 300 belagte intensivpladser:
2-G-reglen (vaccineret/tidligere smittet) er nu gældende ved brug af:
 • Overnatningssteder, i restaurationsbranchen, ved fritids- og sportsaktiviteter, kulturelle faciliteter, lifter, kropsnære tjenesteydelser (f.eks. frisør) og ved arrangementer for 25 personer eller derover.
 • Det er obligatorisk at bære en FFP-2-maske i handel og på museer.
 • Gyldigheden af vaccinationsattester er reduceret til ni måneder fra fuld vaccination (tidligere 12 måneder). Herefter er der behov for endnu en dosis (normalt den tredje) for at få et gyldigt certifikat.
 • I en overgangsperiode på fire uger er den første vaccination i kombination med en PCR-test gyldig som bevis for indrejse.
 • Børn under 12 år er i øjeblikket fritaget for kravet om at fremlægge bevis ved indrejse. Denne forordning vil også gælde i fremtiden. Der arbejdes på en praktisk anvendelig ordning for mindreårige over 12 år.
 • Alle former for coronatest (både PCR- og antigentest) er ikke længere tilladt som bevis ved indrejse.

Skilifter


For at benytte skiliftene skal alle over 12 år fremvise et Coronapas. Coronapasset kontrolleres på billetkontoret ved de skilifter, hvor man køber liftkort. Hvis du har et liftkort er gælder til flere dage, er det gyldigt i samme tidsrum som dit Coronapas. Hvis dit coronapas udløber (fx en PCR- eller antigentest), skal du hurtigt testes igen.

Regler for indrejse (er ikke omfattet af 2-G-Reglen)


Rejsende fra Danmark skal kunne fremvise (Børn i alderen 0-12 år er fritaget - undtagen i Wien, hvor det er 0-6 år):
 • Vaccinationsattest (gyldigt i 22 dage efter den første dosis og gælder i 90 dage. Efter anden dosis er certifikatet gyldigt i 9 måneder, herefter kræves en tredje dosis)
 • Bevis for antistoffer (lægeerklæring for overstået sygdom (gælder seks måneder efter konstateret sygdom) eller antistoftest (gælder tre måneder efter overstået sygdom)

Test

Der er mange testmuligheder i Østrig. Nedenfor finder du mere info om de steder, hvor der tilbyder gratis testning. Bemærk venligst, at du skal tilmelde dig onlineI tilfælde af at Østrig's smittetal kommer under kontrol, vil vi kunne gå tilbage til de tidligere restriktioner.
Nedenstående info er ikke gyldig i øjeblikket! Opdateret d. 11.11.2021


Før indrejse, skal du medbringe et af følgende dokumenter:

 • Negativ Covid-19-test (PCR) for alle rejsende, udført 72 timer før ankomst eller antigentest udført 48 timer før ankomst. Det er også muligt at gennemføre en test inden for 24 timer efter din ankomst
 • Vaccinationsattest (sidste dosis blev taget 22 dage før afgang). Dosis 1 er gyldig i 3 måneder og dosis 2 er gyldig i 9 måneder.
 • Frisklighedserklæring fra Covid-19. Positiv test skal være mindst 15 og højst 180 dage gammel på dagen for indrejse i landet.
For at få indrejse kræver landets regering dig også at udfylde en indrejseformular, som du kan læse mere om her. 

Hvis du rejser på en PCR-test / antigentest:

Vær opmærksom på, at hvis du rejser på en PCR-test er denne kun gyldig som dokumentation i 72 timer! Derefter skal forny din test på en af de lokale testcentre. Du kan finde et testcenter i din omegn via dette link: https://oesterreich-testet.at/#/landingPage. Uden testen kan ikke ikke gøre brug af skilifter, restauranter, indkøb osv. Det er også muligt at tage en antigen-test på et Apotek eller via en selv-test (under opsyn), men vær opmærksom at disse KUN er gyldige i 24 timer. Til enkelte event kan man udfører en selv-test hvor man modtager resultatet efter 15-30 minutter. Denne gælder kun til de pågældende event. På denne side kan vi finde mere information om Østrig og Covid-19. ANBEFALES

Yderligere info:

Indkvarteringer 
kan vedtage deres egne covid-19 foranstaltninger, som de mener er passende. Landets regering anvender ingen regler om karantæne.

Der kræves ikke yderligere dokumentation for hjemrejsen.

Der anvendes ikke yderligere foranstaltninger efter hjemrejsen.

Du kan læse mere om aktuelle opdateringer på Udenrigsministeriets hjemmeside.Fik du svar på dit spørgsmål? Ja, det besvarede mit spørgsmål / Nej, jeg fandt ikke svaret på mit spørgsmål
Tak for din hjælp.
Fandt  du ikke dit svar er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller tlf. 70 22 04 65.

Ring til os

Åbningstider:

Mandag - fredag: 09:00-17:00

Lørdag: 10:00-15:00

Søndag: lukket

Telefon: 70 22 04 65

Under din ferie, vil der være døgnassistance tilgængelig.

Mit Sunweb

Hvis du har bestilt en ferie med Sunweb, har du en Mit Sunweb konto. Du kan se din faktura, betale for din ferie og downloade dine billetter.

Mit Sunweb

Facebook

Tilføj os på Facebook og deltage i konkurrencer og få de seneste nyheder fra os.

Gå til Facebook

Email

Send en email til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt. Venligst oplys dit booking nummer (hvis du har et).

Send email

Ring til os

Åbningstider:

Mandag - fredag: 09:00-17:00

Lørdag: 10:00-15:00

Søndag: lukket

Telefon: 70 22 04 65

Under din ferie, vil der være døgnassistance tilgængelig.

Mit Sunweb
Hvis du har bestilt en ferie med Sunweb, har du en Mit Sunweb konto. Du kan se din faktura, betale for din ferie og downloade dine billetter.

Mit Sunweb

Facebook
Tilføj os på Facebook og deltage i konkurrencer og få de seneste nyheder fra os.

Gå til Facebook

Email
Send en email til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt. Venligst oplys dit booking nummer (hvis du har et).

Send email