Corona-foranstaltninger og vaccinationer i forbindelse med krydstogter

Hvilke corona-foranstaltninger gælder for krydstogter? Foranstaltningerne kan variere afhængigt af krydstogtselskab og destination. Du kan blive bedt om at fremvise et vaccinations- og/eller testbevis inden afgang, og på nogle skibe anbefales det også at bære mundbind. Ønsker du information om, hvilke corona-foranstaltninger der gælder for dit krydstogt? Se oversigten på denne side.

Norwegian Cruise Line

Gode nyheder for rejsende med Norwegian Cruise Line. Som én af de første krydstogtselskaber, lemper Norwegian Cruise Line sin vaccinationspolitik i forbindelse med krydstogter. Hvor det tidligere var påkrævet at være fuldt vaccineret samt fremvise en negativ COVID-19-test ved afgang, bortfalde vaccinationspligten i forbindelse med krydstogter fra 3. september 2022. Rejsende fra 12 år kan fra denne dato gå ombord, når de er i besiddelse af et bevis på fuld vaccination ELLER en negativ COVID-19-test. Du kan finde yderligere information om Norwegian Cruise Lines corona-foranstaltninger via linket nedenfor.

Mere information
Navigator of the Seas - Royal Caribbean

Royal Caribbean

Hos Royal Caribbean er det fra 5. september 2022 heller ikke længere påkrævet at være fuldt vaccineret. Dog skal alle rejsende fra 2 år kunne fremvise en negativ antigen eller PCR-test ved ombordstigning, uanset om man er vaccineret eller ej. Denne test må ikke være ældre end 48 til 72 timer.

Bemærk: Corona-foranstaltningerne kan variere pr. afgangshavn. Hvis du ikke er vaccineret, er det i nogle havne påkrævet at tage en COVID-test, inden man forlader krydstogtskibet. Disse tests er ikke inkluderet i prisen for krydstogtet, og du skal selv betale.  Nogle destinationer tillader overhovedet ikke, at uvaccinerede rejsende forlader krydstogtskibet. Du skal være opmærksom på dette, når du booker dit krydstogt.

Mere information

MSC Cruises

Fra den 1. oktober 2022 vil ikke-vaccinerede rejsende også være velkomne om bord på MSC Cruises. Rejsende, der er fuldt vaccineret, skal kunne fremvise bevis for vaccination ved indtjekning. En COVID-19-test anbefales, men er ikke obligatorisk. Rejsende på fem år og derover, der ikke er vaccineret, skal dog kunne fremvise en negativ antigen- eller PCR-test ved indskibningen. Denne test må ikke være ældre end 48 timer.

Disse betingelser gælder for alle destinationer undtagen Emirates, Sydamerika, Grand Voyages og verdenskrydstogter.

Mere information

Holland America Line

Holland America Line justerer sine corona-foranstaltninger. For afgange fra 6. september 2022 er det ikke længere påkrævet for passagerer fra 5 år, som er fuldt vaccineret, at kunne fremvise en negativ COVID-19 test ved ombordstigning. Det er tilstrækkeligt at kunne fremvise vaccinationsbevis. Dette gælder alle krydstogter på 15 dage og kortere, med undtagelse af krydstogter gennem Panamakanalen, på tværs af Atlanterhavet og andre speciality-krydstogter.

Uvaccinerede passagerer er fra 6. september 2022 også velkommen ombord på Holland America Line. Hvis du ikke er vaccineret, er det ved ombordstigning påkrævet at kunne fremvise en negativ antigen eller PCR-test, som ikke er ældre end 72 timer.

Ved krydstogter på 16 dage eller længere forbliver vaccinations- og testpligten i kraft. Der kan bedes om undtagelser for uvaccinerede passagerer på anmodning, som skal godkendes af krydstogtselskabet.

Mere information
Costa Cruises - Winterzon

Costa Cruises

Fra den 8. oktober 2022 lemper Costa Cruises sin vaccinationspolitik. For krydstogtrejser til det vestlige Middelhav, Caribien og De Forenede Arabiske Emirater bortfalder kravet om testning af rejsende, der er fuldt vaccinerede. På krydstogter til Caribien, det vestlige Middelhavsområde og Sydamerika er uvaccinerede rejsende også velkomne om bord, hvis de kan fremvise en negativ COVID-test ved ombordstigning. Denne test må ikke være ældre end 48 timer.

Ved "fuld vaccination" forstår Costa Cruises følgende:

- Vaccination med to skud (eller et skud fra Janssen) + boostersprøjte

- Vaccination med to skud (eller et skud fra Janssen) + bevis for helbredelse

Mere information

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises lemper sin vaccinationspolitik.  Fra 5. september er det ikke længere påkrævet at være fuldt vaccineret inden afgang fra Los Angeles og Europa (med undtagelse af Island). Dog skal alle rejsende fra 2 år være i besiddelse af en negativ antigen eller PCR-test ved ombordstigning, uanset om man er vaccineret eller ej. Hvor lang tid før afgang du skal tage en test, afhænger af afgangshavnen. 

Bemærk: Corona-foranstaltningerne kan variere pr. destination. Hvis du ikke er vaccineret, er det i nogle havne påkrævet at tage en COVID-test, inden man forlader krydstogtskibet. Disse tests er ikke inkluderet i prisen for krydstogtet, og du skal selv betale. Du skal være opmærksom på dette, når du booker dit krydstogt.

Mere information