Forfatter |Publiceret den 28 februar, 2024|3.5 min læsning|

Går din næste ferie til Bulgarien, så er du med stor sandsynlighed allerede begyndt at glæde dig til masser af sol og varme, og ikke mindst kilometervis af lange, gyldne sandstrande. Bulgarien byder på et væld at oplevelser, ikke mindst når det kommer til gastronomien. I de store feriebyer som Sunny Beach og Nessebar ved Sortehavet, kan du lade dig bespise med alverdens retter fra alle verdens hjørner. Men når nu du er i Bulgarien, har du måske også lyst til at prøve den lokale madkultur af. Vi har derfor lavet denne lille guide, Oplevelser i Bulgarien – Dét skal du spise, så du ved, hvad du skal gå efter, når du skal teste det bulgarske køkken.

1. Banitsa

Banitsa er en hjertelig og traditionel bulgarsk morgenmad eller snack lavet af filodej, æg og ost. Mens ost er den mest almindelige fyldning, kan den også kombineres med spinat, græskar eller kød. Banitsa er elsket for sin sprøde ydre og bløde, ostfyldte indre og er en vigtig del af bulgarsk kultur, ofte serveret ved særlige lejligheder og højtider.

Start din ferie ud med banitsa til morgenmad

Start din ferie ud med banitsa til morgenmad

2. Shopska Salat

Shopska salat er en enkel, men velsmagende salat lavet af tomater, agurker, løg og peberfrugt, toppet med revet fetaost og drysset med oregano. Denne farverige og forfriskende salat er en klassiker i det bulgarske køkken og serveres ofte som en forret eller som tilbehør til hovedretter som grillspyd eller kebab.

3. Kavarma

Kavarma er en populær gryderet lavet med svinekød eller lam, grøntsager som løg, peberfrugt og tomater samt en blanding af krydderier som paprika og timian. Retten tilberedes langsomt for at sikre, at kødet bliver mørt og smagsfuldt, og den serveres typisk med ris eller brød. Kavarma er kendt for sin dybe smag og varme, der er perfekt til at opvarme dig på en kold vinterdag.

Nyd en lækker og varm gryderet

Nyd en lækker og varm gryderet

4. Kyopolou

Kyopolou er en lækker spread lavet med grillet aubergine, tomater, peberfrugter, hvidløg, olivenolie og krydderier som persille og spidskommen. Denne rige og aromatiske dip er en favorit blandt bulgarerne og serveres ofte som en forret eller som en del af et mezze-bord med brød og andre snacks.

5. Bulgarsk yoghurt

Bulgarsk yoghurt er kendt for sin cremede konsistens, rige smag og probiotiske egenskaber. Denne traditionelle yoghurt er lavet af en unik kultur af bakterier, der kun findes i Bulgarien, hvilket giver den dens karakteristiske smag og tekstur. Bulgarsk yoghurt serveres ofte som en sund og velsmagende dessert, eller den kan nydes som en del af morgenmaden med frugt, honning eller nødder.

6. Kebapche

Kebapche er saftige, krydrede kødspyd lavet af hakket kød, typisk af svinekød eller oksekød, krydret med løg, hvidløg og krydderier som paprika og spidskommen. Disse lækre spyd grilles traditionelt over åben ild og serveres ofte med pommes frites, salat og en krydret tomatsovs.

Prøv også Kebapche

Prøv også Kebapche

7. Tarator

Tarator er en forfriskende kold suppe lavet med yoghurt, agurker, hvidløg, dild og valnødder. Denne lette og cremede suppe er perfekt til at køle af på varme sommerdage og er kendt for sin forfriskende smag og probiotiske egenskaber. Tarator serveres ofte som en forret eller som en let frokost sammen med brød.

Prøv den lækre dipæ tarator

Prøv den lækre og forfriskende supper tarator

Oplevelser i Bulgarien – Dét skal du spise. Lyder det ikke bare alt sammen enormt lækkert? Hvilken af de 7 ting skal du smage først? Book med det samme din ferie til Bulgarien her hos Sunweb. Sunweb tilbyder både rejser til Nessebar og Sunny Beach. Lær meget mere om Bulgarien her: Oplev Bulgariens kulturarv og rejs til Nessebar og her 8 fantastiske seværdigheder i Bulgarien. Vi ønsker dig en helt i gennem fantastisk ferie til Bulgarien.

28 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar