Forfatter |Publiceret den 25 marts, 2020|2.2 min læsning|

I Frigiliana går skønhed, afslapning og frisk, lun bjergluft op i en højere enhed. Navnet Frigilliana har en næsten drømmende klang, og den charmerende landsby er da også indbegrebet af spansk skønhed. Byen ligger i et frodigt bjerglandskab på Costa del Sol, ca. 45 minutters kørsel fra Malaga.

Frigiliana – indbegrebet af spansk autenticitet

Frigiliana er ad flere omgange kåret som Spaniens smukkeste landsby, og drømmer du om en ferie med masser af spansk autenticitet, så er den hyggelige bjergby et oplagt valg som enten destination eller udflugtsmål i løbet af ferien på Costa del Sol. Frigiliana består af en øvre og en nedre bydel, og selvom den nedre del er ganske fin med smukke hvidkalkede huse, så er det den øvre del, som kommer til at slå benene væk under dig. Den øvre del, som bærer navnet Morisco-Mudéjar, er en labyrint af smalle, brostensbelagte gader, som snor sig mellem smukke, hvilkalkede huse. For at fuldende det maleriske bybillede, prydes trappesten og små gyder af talrige blomsterpotter med alverdens farverige planter. Som prikken over i’et, er mange af byens gadedøre malet i klare farver, som står i smuk kontrast til de hvidkalkede huse.

Nyd den betagende udsigt

Det er dog ikke kun  Frigillianas charme og skønhed, der lokker besøgende til byen. Dét gør også den fantastiske udsigt over det smukke bjerglandskab, Middelhavet og byen Nerja, som ligger ved kysten neden for Frigiliana. Byen har utallige udsigtspunkter, hvor fra du kan nyde den betagende udsigt. På flere af byens restauranter foregår serveringen på enten plateauer eller tagterrasser, hvor fra du kan nyde den fortryllende udsigt.

Kunstnernes tilflugtssted

Frigilianas stemningsfulde bymidte og den frodige omkringliggende natur kan ikke undgå at inspirere. Det er der flere kunstnere, som har ladet sig lokke af. Af danskere kan bl.a. nævnes Arne Haugen Sørensen og Leif Sylvester, som har haft deres gang i byen.

Smukke vandreture i bjergene

Naturen omkring Frigiliana er et helt kapitel for sig.  Byen grænser op til naturparken Sierra de Tejada Almijara, som byder på fantastiske vandreruter. Alternativt, kan det også varmt anbefales at gå den 6 kilometer lange tur ned til Nerja ved kysten. Turen kan med fordel gås langs floden, hvor det frodige landskab byder på bl.a. appelsin- og avocadotræer.   Vil du nyde din næste ferie i eller nær Frigiliana, så kan du finde den her.

Hej! Mit navn er Camilla, og jeg er rejseblogger for Sunweb. Jeg elsker at rejse, og specielt Spanien og Grækenland er to af mine yndlingsdestinationer, når jeg skal nyde en ferie med mine nærmeste. Efter jeg har fået børn, sætter jeg stor pris på familievenlige rejser på hoteller med faciliteter og underholdning til hele familien. Følg med og få tips til din næste rejse!
25 marts, 2020

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar