Forfatter |Publiceret den 13 oktober, 2017|2.4 min læsning|

Skal dette års sommerferie gå til Kos, så har vi her samlet de bedste tips til den charmerende græske ø.

Tag på ø-hop 

Fra Kos findes der en række færgeforbindelser til både de omkringliggende græske øer og til fastlandet i Tyrkiet. Det betyder, at du har mulighed for at få sat masser af bonuspoint ind på oplevelseskontoen. Oplev fx Vulkankrateret på naboøen Nissyros, gå en tur i den imponerende marina i Bodrum i Tyrkiet, eller se hvordan de græske natursvampe bliver til på Kalymnos.

oplev Kos på cykel

Oplev Kos på cykel

Gang på gang bliver vi danskere omtalt, som et folkefærd med hang til at opleve verdenen fra den tohjulede. Holder du af at cykle – så vil du elske Kos! Øen har et utal af spændende cykelruter, som fører dig gennem fantastisk smukke naturlandskaber på din tur mellem øens hyggelige byer. Størstedelen af øens hoteller tilbyder billig leje af cykler. Så du ikke skal bekymre dig om at tage din egen cykel med på rejsen til Kos.

Korsridderborgen – Kos slot

Ved indsejlingen til havnen i Kos by troner slottet op og viser ruinerne af det engang så imponerende fæstningsværk. Fra slottet har du en fantastisk udsigt over havnen og det Ægæiske hav. Fæstningen kan dateres tilbage til 1400-tallet, hvor Johanniterriddernes opførte det med det formål at beskytte øen mod osmannere og pirater.

Ferie på Kos - Hippokrates

Hippokrates træ – lægevidenskabens fader

Midt i Kos by finder du en af øens mest populære seværdigheder – Hippokrates træ. Hippokrates er kendt som lægevidenskabens fader, og han blev født på Kos ca. 460 år før Kristi fødsel. På det tidspunkt undergik lægevidenskaben en revolution, og det siges at Hippokrates underviste datidens kommende læger under netop dette træ. Hvis du går en tur rundt i Kos by, vil du også støde på en række andre monumenter for den lægevidenskabelige historie, som har sine rødder i byen.

Lidt til den søde tand

Hører du til dem, der mener at souvenirs er noget, der skal spises, så kan det varmt anbefales at tage et glas af den lokale honning med sig hjem. Honningen fra Kos smager af sol og sommer, og selv på den meste triste vinterdag, kan en ret med de gyldne dråber tage dig tilbage til din ferie på Kos.

Vandland til både store og små vandhunde

Har din familie en eller flere vandhunde, så er en dag i vandland i løbet af ferien på Kos godt givet ud. Lido Waterpark ligger i Tigaki, og her er både vandrutsjebaner, lazy river og forskellige poolområder for hele familien.

13 oktober, 2017

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar