Forfatter |Publiceret den 14 februar, 2022|2.5 min læsning|

Den sydlige kyststrækning i Tyrkiet bliver også kaldt den tyrkiske riviera. Her kan du selvfølgelig nyde den vidunderlige tyrkiske sol på de kilometerlange strande, men du kan også opleve historiske seværdigheder, oldgammel kulturarv samt de storslåede Taurusbjerge. Regionen har også meget at byde på for dem, der elsker en aktiv sommerferie. Er du nysgerrig efter at vide, hvad du kan opleve? Jeg har samlet mine bedste tips fra den tyrkiske riviera, så også du kan lære den tyrkiske pragt at kende! De dejligste badebyer På den tyrkiske riviera finder du de kendte byer Antalya, Side og Alanya. Antalya betragtes som hovedstaden på den tyrkiske riviera og er kendt som en moderne kystby. Det skyldes især de mange luksushoteller (All Inclusive), men byen har også en ganske smuk og autentisk side. Prøv blot at gå rundt i gaderne i Kaleiçis’ historiske centrum eller besøg byens symbolske vartegn: den århundredgamle moské Yivli Minare.

Yivli Minare

Den århundredgamle moské Yivli Minare.

Hvis du elsker kultur, er Side bestemt det rette sted. På hvert gadehjørne vil du blive overrasket af en ruin eller et monument, der får byen til at virke som det fineste frilandsmuseum! Nogle af mine yndlingsseværdigheder er det romerske amfiteater og Apollontemplet. I Tyrkiet kan jeg også godt lide at opleve det lokale natteliv. Her er Alanya min favorit destination. Ud over hyggelige klubber og restauranter finder du også gode shopping muligheder, en livlig havnekyst og dejlige strande. Svømning, solbadning og afslapning Det, jeg elsker ved ferie langs den tyrkiske riviera, er, at du nemt kan veksle mellem en bytur og en dag med afslapning på stranden. Langs kysten lokker de smukke strande, hvor jeg nemt kan tilbringe en hel dag. Efter en eftermiddag med solbadning kan jeg godt lide at slentre rundt i den farverige Bazar, hvor jeg altid finder en fin souvenir til hjemmet. Et andet tip, som jeg gerne vil dele med dig, er at besøge en traditionel hamam. Her kan du nyde et ultimativt øjeblik i ren afslapning, hvilket er virkelig vidunderligt! Oplev den naturlige skønhed Ud over livlige feriesteder og kilometerlange strande så har den tyrkiske riviera også områder med helt urørt natur. Du kan fx gå en tur gennem Göreme Nationalpark eller besøge Manavgat-vandfaldet. Vælger du en lejebil i Side, må du love mig at køre ud til udkigspunktet over den grønne kløft. Er du til spænding? Ved den tyrkiske riviera kan du flere steder tage på rafting igennem det bjergede landskab, det er fx muligt i Koprülü Nationalpark, og det er hylende morsomt! Glæder du dig til en ferie, der har alt inkluderet? Så bør du tage et kig på Sunwebs store udvalg af tilbud med All inclusive i Tyrkiet. De bedste hilsener, Nicole

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
14 februar, 2022

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar